Grote belangstelling voor kerstlichtjeswandeling en kerstmarkt

18-12-2018 Uit Redactie

Foto's: Klazien Zomer

MAASSLUIS – Ruim 500 deelnemers trokken vrijdagavond door het Stadshart tijdens de kerstlichtjeswandeling. De wandeling, onder leiding van ‘prinses Ampère Voltage, eindigde op de Markt waar burgemeester Edo Haan de lichtjes van de kerstboom ontstak. Traditiegetrouw was er op zondag de kersmarkt in het Stadshart. Een dun laagje sneeuw en de mist zorgden voor een winters sfeertje voor het winkelend publiek.

Het afgelopen weekend waren de vlieten en pleinen van het Stadshart gevuld met enthousiast winkelend publiek. Vrijdagavond stond in het teken van een feeërieke kerstlichtjeswandeling. Ruim 500 deelnemers trokken onder leiding van prinses Ampère Voltage samen met haar Eenhoorn door het Stadshart van Maassluis. De avond werd muzikaal ondersteund door Kinderkoor Wonderwijs.

Zondag was er tijdens de kerstmarkt op elke hoek van de straat wel een activiteit te vinden. Bezoekers waanden zich in de tijd van Charles Dickens met maar liefst honderd in stijl geklede figuranten. Ook dit jaar was één van de oudste gebouwen van Maassluis, het Gemeenlandshuis betrokken bij de route, de grote zaal was het toneel van een bijzondere rechtspraak in Dickensstijl.

Kerstmis is een feest voor iedereen en natuurlijk was er ook aan de oudere generatie gedacht. Dankzij Argos Services van de Argos Zorggroep, reed er een bus heen en weer tussen de verschillende ouderencomplexen. Ruim 150 ouderen hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging en werden ontvangen in een de voormalige Drukkerij de Groot.

Bekijk de foto'sGerelateerd