Henk Valstar: Zoeken, hopen en vragen vormgegeven

07-01-2018 Uit Redactie

MAASSLUIS - Hans Eijsackers opent 13 januari de overzichtstentoonstelling met werk van kunstenaar Henk Valstar. Dit doet hij samen met Ronand Valstar, de zoon van de kunstenaar. 

Een groot deel van zijn leven woonde en werkte Henk Valstar in Maassluis. Hij volgde de opleidingen tekenen, schilderen en publiciteit aan de Academie voor Beeldende Kunsten Rotterdam.

Om rust en stilte te hervinden verhuisde hij later naar Drenthe, waar hij overigens de weidsheid van water en polderland miste. Hij hield van de lege ruimte; daarin bouwen betekende scheppend bezig zijn, maar ook een bedreiging van het ongeschondene. Daartussen waren er tekenen van hoop, soms verholen, soms teer weergegeven in weerkerende symbolen.

Henks leven eindigde in 2015 in Drenthe. Een overzicht van zijn werk is naar Maassluis teruggekeerd. De overzichtstentoonstelling wordt op 13 januari om 11.00 uur geopend door Hans Eijsackers, namens het bestuur van Museum Maassluis, en door Ronand Valstar, zoon van Henk Valstar. Bij de opening wordt tevens het boek ‘Henk Valstar’, een kleurrijk overzicht van zijn werk, gepresenteerd en bij intekening aangeboden. De tentoonstelling blijft tot en met 21 april 2018 in Museum Maassluis.

Museum Maassluis
Het Museum Maassluis is te bezoeken aan de Zuiddijk 16, 3143 AS Maassluis. Het museum is geopend op dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Gerelateerd