Het Gezelschap speelt in De Kroepoekfabriek

03-03-2020 Uit Advertorial

VLAARDINGEN - De electrohiphop van De Likt met een snuf spoken word en een bluesy sfeer maakt Het Gezelschap. De groep heeft na een lange tijd alleen live te hebben gespeeld een eerste album uitgebracht. Tijdens de bijbehorende tour komen de mannen langs De Kroepoekfabriek op vrijdag 20 maart.

Een gezelschap wordt gevormd door mensen die iets met elkaar gemeen hebben. In dit geval is dat een liefde voor het gesproken woord en het nachtleven en de wil om dat te gieten in een liveshow. Nachtuilen Jordy Dijkshoorn (De Likt), MC Diggy Rast (o.a. Brandwerk) en Dordrechtse nachtburgermeester Juno Rissema bundelen de krachten.

De groep trad lange tijd alleen live op. Naarmate de tijd verstreek reikten de ambities steeds verder en ontstonden de plannen voor een album. Dat bescheiden meesterwerkje, kortweg ‘De Plaat’ genoemd, wordt inmiddels overladen met positieve reacties en recensies. Zo beoordeelde NRC hem met 4/5 sterren: 'Het Gezelschap is in balans en serveert kroegenblues op z’n best. Een potpourri die op zowat ieder festival in Nederland thuishoort.'

Op het album worden hiphop, electro, blues en spoken word in de blender gegooid. In combinatie met de explosieve energie die je kent van Dijkshoorns andere formatie De Likt maakt dit een hele bijzondere combinatie. De eerste echte tour van de groep gaat hard. Nadat ze diverse zalen al wisten uit te verkopen, lijkt het erop dat de show in de Vlaardingse Kroepoekfabriek op vrijdag 20 maart datzelfde weet te bewerkstelligen. Geinteresseerden kunnen hun kaarten bemachtigen op de website van het poppodium.

Het Gezelschap + Deon Custom in De Kroepoekfabriek
Vrijdag 20 maart
Open: 20:00 uur | Aanvang 20:30 uur
Kaarten zijn verkrijgbaar op www.kroepoekfabriek.nl

Gerelateerd