Het Sluise Schippertje in Museum Maassluis

14-10-2017 Uit Redactie

Onderzetters uit de verzameling van Piet Damsteeg. (Foto: Piet Damsteeg)

MAASSLUIS - ‘Wat mij voor ogen staat is een nagebouwde inrichting van een (bruin) café, het Sluise Schippertje. Maar dan met dingen die betrekking hebben op of afkomstig zijn uit Maassluis,’ zegt Piet Damsteeg over zijn idee om in Museum Maassluis een historisch dranklokaal ten toon te stellen. Dit idee is enthousiast ontvangen door Museum Maassluis.

‘Wat ik heb zijn wijn-, bier- champagne- en longrinkglazen, wijn- en bierflessen, bierpullen, drankkruikjes, onderzetters, flesopeners, kop en schotels, alles met een etiket of afbeelding van Maassluis,’ vervolgt Piet. ‘Ik kan wel ergens een tapkraan lenen. Ik heb al een gesprek gehad met Leon Zonneveld inzake de ‘Maassluise Vissersvloot’ (verschillende biersoorten en kruidenbitter). Ik kan een setje met de diverse biertjes etc. lenen. Uiteraard alleen om te exposeren; nuttigen kan bij de horeca.’

Voor de verdere aankleding heeft Piet nog oude huis-aan-huiskranten, zoals de Gids en de Schakel, kaartspellen en asbakken (toen mocht het allemaal nog). Wat nog ontbreekt kan wellicht worden geleend. Piet denkt daarbij aan een bar, een cafétafeltje, natuurlijk met een Perzisch kleedje en caféstoelen en dergelijke. 

De opening staat gepland op 25 november om 11.00 uur in het Museum. Museum Maassluis, Zuiddijk 16, 3143 AS Maassluis, 010 – 5913813 info@museummaassluis.nl, www.museummaassluis.nl, Museum Maassluis op Facebook. Het museum is geopend op dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Gerelateerd