Historische Avond over de Bruinvisch

01-09-2018 Uit Redactie

Foto: Historische Vereniging Maassluis

MAASSLUIS - De presentatie op de Historische Avond op donderdag 13 september gaat over de restauratie, de geschiedenis en de werkzaamheden van de Bruinvisch. Dit bijzondere bergingsvaartuig keerde terug uit Spanje na in 1976 voor de laatste keer uit de haven van Maassluis vertrokken te zijn.

Toen de Bruinvisch in 2005 terugkeerde in Nederland was het schip in een zeer slechte staat van onderhoud en het uiterlijk was evenals de accommodatie totaal veranderd ten opzicht van de jaren bij W.A. van den Tak’s Bergingsbedrijf / Smit Tak. De nieuwe eigenaren hadden het vaartuig aangepast aan hun werkzaamheden.

Het doel van de in 2006 opgerichte Stichting tot behoud van het bergingsvaartuig ‘Bruinvisch’ was om het vaartuig weer terug te brengen in de staat en het uiterlijk van de vijftiger jaren. Tijdens de presentatie zullen hiervan foto’s worden getoond. De lezing wordt gegeven door Adri Lokker, bestuurslid van de Stichting Sleepboothaven Maassluis en secretaris van de Bruinvisch.

De Historische Avond wordt georganiseerd voor leden van de Historische Vereniging Maassluis. Behalve voor uw eigen drankje zijn er geen kosten aan de avond verbonden. Ook niet-leden zijn welkom (en kunnen natuurlijk lid worden) in de Koningshof, zaal Lepelaar, donderdag 13 september om 20.00 uur.

 Gerelateerd