Historische Avond over ontwikkeling Steendijkpolder

28-01-2019 Uit Redactie

De Nieuwe Kooiwoning die plaatsmaakte voor de Molenwijk. (Foto: HVM Collectiebank)

MAASSLUIS – De Historische Vereniging Maassluis organiseert op donderdag 7 februari een Historische Avond over het verdwijnen van de Kooiwoning en de ontwikkeling van de Steendijkpolder.

Kees van der Sar vertelt over de geschiedenis van de Steendijkpolder. Hij was boer op de Nieuwe Kooiwoning en heeft van nabij de laatste opspuiting van de Steendijkpolder meegemaakt, wat nu de Drevenbuurt is. In 1988 werd zijn boerderij gesloopt om plaats te maken voor de Molenwijk. Sindsdien heeft hij zich verdiept in het ontstaan en de vroegste geschiedenis van de polder aan de hand van oude aktes (vanaf 1684), overlevering en wat hij tijdens zijn boerenwerkzaamheden tegenkwam.

Ineke Vink, hoofdredacteur van de Historische Vereniging Maassluis, vertelt over de meer recente geschiedenis. Over de plannen die wel en niet zijn doorgegaan. Het belooft een bijzondere en afwisselende avond te worden.

Deze gratis toegankelijke Historische Avond wordt georganiseerd voor leden van de Historische Vereniging Maassluis, maar ook geïnteresseerden die (nog) geen lid zijn van de HVM worden hierbij uitgenodigd. Behalve voor consumpties zijn er geen kosten aan verbonden. De Historische Avond wordt gehouden in de zaal ‘Uiver’ van het Theater Koningshof aan de Uiverlaan 20 in Maassluis. Donderdag 7 februari vanaf 19.30 uur is de zaal open en om 20.00 uur starten de presentaties.Gerelateerd