Historische Avond over Sleepboothaven

09-09-2017 Uit Redactie

MAASSLUIS - De Maassluise haven ligt vol historische sleepboten en museumschepen, maar wat zijn nu de achtergronden van deze schepen? Wat verbindt hen met onze stad? De Stichting Sleepboothaven Maassluis legt het haarfijn uit tijdens de Historische Avond op 21 september georganiseerd door de Historische Vereniging Maassluis.

Voor de pauze zien we de ontwikkeling van het werk van de Stichting met foto’s, filmpjes en korte vraaggesprekken onder de bezielende leiding van Chris Kalkman. Ook is er aandacht voor het laatste nieuws van het Sleepvaartmuseum. Alle schepen zullen de revue passeren: Bruinvisch, Delta, Elbe, Furie, Hudson, Krimpen, Maassluis, Tonijn en Steenbank.

Na de pauze zijn er twee bekende, maar altijd weer leuke films: ‘Recht zo die gaat’ over Smits Internationale Sleepdienst en de opruiming van het Suezkanaal na de Suezcrisis in 1956. Want bij dit belangrijke wereldgebeuren was de Maassluise vloot nauw betrokken. Als afsluiting de première van het nieuwe promotiefilmpje van de Sleepboothaven. Een snel en modern filmpje met veel recente opnamen die onder andere tijdens de dag van de zeesleepvaart in mei van dit jaar zijn gemaakt.

De avond wordt georganiseerd voor leden van de Historische Vereniging Maassluis. Behalve voor uw eigen drankje zijn er geen kosten aan de avond verbonden. Ook niet-leden zijn welkom (en kunnen natuurlijk lid worden) in de Koningshof, zaal Lepelaar, donderdag 21 september 20.00 uur.

Gerelateerd
Reacties