Categorieën

Service

Inschrijven nieuw seizoen Jeugdtheaterhuis gestart!

Inschrijven nieuw seizoen Jeugdtheaterhuis gestart!
Uit

Inschrijven nieuw seizoen Jeugdtheaterhuis gestart!

  • Redactie
  • 06-05-2020
  • Uit
Inschrijven nieuw seizoen Jeugdtheaterhuis gestart!

Fotografie: Tineke de Lange

MAASSLUIS - Voor alle kinderen en jongeren van 4 t/m 21 jaar die het beu zijn om thuis stil te zitten is er goed nieuws. Vanaf nu kun je je namelijk inschrijven voor de Theater- en Musicallessen van het Jeugdtheaterhuis in Theater Koningshof in Maassluis. Voor iedereen die wil zingen, acteren en dansen en uit wil kijken naar iets leuks! 

Al meer dan 25 jaar is het Jeugdtheaterhuis een veilige thuishaven voor kinderen en jongeren die van theater en musical houden, maar ook voor hen die net even dat beetje meer zelfvertrouwen nodig hebben en nieuwe vrienden willen maken. Dat het Jeugdtheaterhuis ook een broedplaats is voor jong talent, hebben de afgelopen 25 jaar wel uitgewezen. Oud-leerlingen als Sigrid ten Napel, Hanna van Vliet, Robert de Hoog, Maaike Ouboter en Ronnie Flex zien we met enige regelmaat terug op het witte doek, toneel of op menig muziekfestival.  

Ook komend seizoen is er een uitgebreid aanbod voor iedereen van 4 t/m 21 jaar. Vanaf oktober kunnen zij in Theater Koningshof terecht voor het volgende:

Musical- Theaterlessen S (4 t/m 6 jaar)

Zingen, dansen, toneelspelen en vooral veel plezier hebben. Voor kinderen, die de hele dag door verhaaltjes bedenken en willen optreden.

Musicallessen M en L (7 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar)

In de Musicallessen M en L leer je aan de hand van nummers uit bekende en onbekende musicals de technieken van  hoe je tegelijkertijd kunt zingen, dansen én toneelspelen.

Theaterlessen M en L (7 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar)

In de Theaterlessen M ontdek je hoe je samen met anderen en veel fantasie een toneelstuk kunt verzinnen, maken en spelen.

In de Theaterlessen L leer hoe je een toneelstuk maakt en hoe je dat het beste overbrengt aan het publiek.

MusicalLAB (12 jaar en ouder)

Het MusicalLAB is dé plek om je musicaltalenten te ontdekken en te verdiepen. Je leert wat er allemaal komt kijken bij het spelen in een musical en komt in aanraking met verschillende genres.

ActeerLAB (12 jaar en ouder)

Het ActeerLAB is dé plek om je acteertalenten te ontdekken en verdiepen. Je maakt kennis met alle mogelijke genres en ontdekt hoe groot de wereld van het theater eigenlijk is.

Productiegroep (15 jaar en ouder)

In de Productiegroep maak je onder leiding van een regisseur (theater) of een choreograaf en een muzikaal leider/zangrepetitor (musical) een voorstelling  die je in een theater of op een bijzondere plek in de stad speelt.

Studententoneelclub (16 jaar en ouder, alleen in leslocatie Gouda)

Deelnemers aan de Studententoneelclub maken onder leiding van een theaterdocent/regisseur een voorstelling die gemaakt wordt op basis van thema’s die door de spelers worden ingebracht. Alle kennis en ervaring die je de afgelopen jaren op hebt gedaan wordt hierbij ingezet!

Inschrijven


Inschrijven voor het nieuwe seizoen kan via de website www.jeugdtheaterhuis.nl. Voor vragen en meer informatie kan gemaild worden naar [email protected]
 

Over het Jeugdtheaterhuis


Het Jeugdtheaterhuis stimuleert kinderen en jongeren om theater tot een zinvol deel van hun leven te maken, door het geven van lessen, het maken van voorstellingen en het ontwikkelen en organiseren van kunst educatieve projecten. Naast de afdeling in Maassluis, is het Jeugdtheaterhuis ook actief in Alphen aan den Rijn, Bodegraven, Capelle aan den IJssel, Gouda, Krimpenerwaard en Leiden.

Theater Koningshof

Uiverlaan 20, Maassluis

Meer over Theater Koningshof →