Categorieën

Service

Jeugd speelt er op los in Groote Kerk

Jeugd speelt er op los in Groote Kerk
Uit

Jeugd speelt er op los in Groote Kerk

  • Redactie
  • 14-10-2015
  • Uit
Jeugd speelt er op los in Groote Kerk

MAASSLUIS - De Stichting Maassluisse Muziekweek organiseert ieder jaar in de voorjaarsvakantie een muziekconcours voor de jeugd. De deelnemers hebben allemaal een hoog muzikaal niveau. De winnaars in de diverse categorieën krijgen in een Laureatenconcert de gelegenheid aan een breed publiek te tonen wat hun muzikale kwaliteiten zijn. Op vrijdag 23 oktober vindt dit concert plaats in de Groote Kerk.

De volgende kinderen zullen optreden:

Aliza Farber, altsaxofoon, categorie 9-10 jaar    

Connie Lou, piano, categorie 11 jaar

Benjamin Farber, altsaxofoon, categorie 12-13 jaar

Anuschka Pedano, altviool, categorie 14 jaar

Romy Uittenboogaart, viool, categorie 15-17 jaar

Maria Pedano, categorie hobo

The Violin Four, categorie ensembles

Nelleke Boor, viool, categorie Nederlandse composities

De hoofdprijswinnares 2015, Charlotte Spruit, viool, is helaas verhinderd en voor haar in de plaats zal optreden haar zusje Marjolein Spruit, viool, tevens de hoofdprijswinnares 2014.

Naast de winnaars van het concours van 2015 zullen ook pianist Hans Eijsackers, ooit winnaar van de Maassluisse Muziekweek, en hoboïste Pauline Oostenrijk optreden. De keuze voor een hoboïste werd mede ingegeven doordat dit jaar de hobo speciale aandacht kreeg in de Muziekweek.

Kaarten voor dit concert kosten € 10,00; kinderen tot 12 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang. De kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Maassluisse Muziekweek, bij Mastersound en voor aanvang van het concert aan de zaal.

Het concert begint om 19.30 uur.