Jong Talent Concert Maassluis in Groote Kerk

21-10-2019 Uit Redactie

MAASSLUIS - Op zaterdag 26 oktober om 14.00 uur vindt in de Groote Kerk in Maassluis het ‘Jong Talent Concert Maassluis’ plaats. Aan het concert werken jonge muzikanten mee die een prijs behaald hebben aan Jong Talent Concours Maassluis.

Deze middag klinkt ‘Gesti’ voor bastrombone solo van Daan Manneke gespeeld door Pelle van Esch, hoofdprijswinnaar editie 2019. Het Borodin Strijkkwartet speelt een Kwartet van Mozart. Daarnaast worden er werken gespeeld van Dussek en Chopin voor piano en van John Thomas voor harp. Ripley Looye en Simon Delorme zingen aria’s van Bizet, Dvorák en Mozart. Prijswinnaar van de Govert van Wijnprijs 2019 het Astéri Piano Trio brengt een trio van Beethoven en van Shostakovich.

Bijzonder deze middag is ook de wereldpremière van de door Thomas Prechal gecomponeerde compositie ‘Nieuwe Waterwegen’. Thomas Prechal, hoofdprijswinnaar van Jong Talent Concours Maassluis 2017, heeft ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van het Maassluise concours, deze compositie voor pianokwintet geschreven. Het kwintet bestaat uit twee violen, altviool, cello en piano. Thomas is cellist, maar legt zich ook toe op componeren. Enkele weken geleden was hij te horen en te zien met een eigen werk in het bekende tv-programma PodiumWitteman.

De toegang is gratis. Wel vraagt de organisatie na afloop een gift ter dekking van de kosten. Voor meer informatie zie: www.maassluisemuziekweek.nl of via info@maassluisemuziekweek.nlGerelateerd