Kamerkoor Canticum Groninghae in Groote Kerk

09-03-2018 Uit Redactie

MAASSLUIS - Twee weken voor Pasen – op zaterdag 17 maart – komt het kamerkoor Canticum Groninghae naar Maassluis en geeft o.l.v. Daniel Rouwkema o.a. een uitvoering van het oratorium The Crucifixion van John Stainer.

John Stainer is waarschijnlijk voor velen een onbekende componist. Hij werd geboren in Londen in 1840 en stierf in Verona in 1901. Toen hij naar zijn laatste rustplaats werd gebracht bij St.Cross Church in Oxford, stonden de straten vol rouwende mensen, en dat zegt wel genoeg over zijn populariteit destijds.

In 1887 schreef hij het oratorium The Crucifixion en deze Engelstalige ‘passion’ volgt het Bijbelse Lijdensverhaal op de voet, beginnend op het moment dat Jezus met zijn discipelen aankomt bij de hof van Gethsemane.

Het programma dat op 17 maart in Maassluis wordt uitgevoerd, draagt als ondertitel: English Music for Passiontide. Naast John Stainers The Crucifixion klinken ook composities van William Byrd, Maurice Green, Samuel Sebastian Wesley, John Sanders, Philip Stopford en John Goss. Drie uitstekende solisten komen Canticum Groninghae versterken: tenor Mark Omvlee, bas Robert Brouwer en organist Wybe Kooijmans.

Programma
CANTICUM GRONINGHAE
o.l.v. Daniel Rouwkema
- Mark Omvlee, tenor
- Robert Brouwer, bas
- Wybe Kooistra, orgel

William Byrd: Civitas sancti tui
Maurice Green: Lord, let me know mine end
Samuel Sebastian Wesley: Wash me throughly
John Sanders: The Reproaches
Philip Stopford: Ave Verum
John Goss: O Saviour of the world
John Stainer: The Crucifixion

Aanvang van het concert: 20.00 uur; toegang: € 20 (jongeren tot 19 jaar gratis) Voor meer informatie en kaarten: www.muziekmaassluis.nl of via Mastersound.

U kunt ook kaarten bestellen via info@muziekmaassluis.nl, telefonisch via 0182-614407 en natuurlijk op de avond van het concert aan de kassa van de Groote Kerk aan het Kerkplein 2 in Maassluis.

Verder kunt u de concertserie Muziek tussen Maas en Sluis voortaan volgen via twitter en facebook.

Gerelateerd