Kasper van Kooten na vier jaar terug met stand-up show

21-10-2019 Uit Advertorial

VLAARDINGEN - Cabaretier Kasper van Kooten staat opnieuw in het theater, met zijn tiende (en dus jubileum) theaterprogramma Speeltijd. In eerdere voorstellingen maakte Van Kooten veelvuldig gebruik van de nodige fictie, muzikanten en decors, maar nu gooit hij het over een andere boeg: stand-up comedy met enkel een barkruk, een microfoon, een man en zijn waarheid. Op vrijdagavond 25 oktober in de Vlaardingen!

In Speeltijd deelt Van Kooten de kijk op zichzelf, zijn omgeving en de wereld. Zo werd hij voor het eerst vader en vraagt zich in de voorstelling zoal af wat er overblijft van een man zijn speeltijd wanneer hij zelf een kind heeft en zich dus niet meer kan gedragen als eentje. Hoe verdeelt hij de aandacht tussen een lichaam dat merkbaar ouder wordt en een geest die hardnekkig jong blijft doen? Ook de gevoelige onderwerpen worden niet geschuwd. Met zijn herkenbare humor, timing en zelfspot kijkt deze "tovenaar" (Volkskrant, red.) eerlijker dan ooit naar zichzelf: zijn missers, zijn geluk, zijn genen en zijn verslavingen. Van Kooten trappelt van ongeduld om het podium te bestijgen voor anderhalf uur goudeerlijke comedy, maar of dat genoeg speeltijd is...?

Kasper van Kooten maakte tot nu toe negen avondvullende programma’s; zes solo en drie met muzikanten. Van deze negen shows werden er maar liefst drie genomineerd voor de VSCD Cabaretprijzen. Zijn stijl wordt gekenmerkt als "verhalend", “fantasierijk" en “muzikaal”.

Kasper van Kooten - Speeltijd
Vrijdag 25 oktober – 20.30 uur (deuren theater open 19.30 uur)
Toegangsprijs: € 19,00 (incl. consumptie)
TICKETS!

Gerelateerd