Kerstconcert Orpheus: voor mannen gratis?

17-12-2019 Uit Advertorial

VLAARDINGEN - Vlaardings Mannenkoor Orpheus organiseert ook dit jaar weer een sfeervol kerstconcert in de mooi verlichte Grote Kerk aan de Markt in Vlaardingen. Vrijdag 20 december staan het koor en de medewerkenden vanaf 20.00 uur garant voor een luisterrijke muzikale avond in kerstsfeer. De indrukwekkende zang van het mannenkoor wordt afgewisseld met optredens van het gemengd koor The New Choral Singers uit Haaglanden en de bekende tenor Jacob Schenk uit Urk.

The New Choral Singers o.l.v. Freek Elbers zingen veel liederen a capella. Met hun ‘Carols for the Christmas season’ weten zij een typisch Engelse kerstsfeer te creëren. Samen met Orpheus zingen zij “Transeamus” en het bekende “Hallelujah” (uit the Messiah van Händel).

Orpheus zingt o.a. luisterrijke nummers als “Stille Nacht”, “Lasst uns lauschen”, “Wiegenlied der Hirten” en “The first Noel”. Tenor Jacob Schenk vertolkt onder meer het prachtige kerstlied “Mary, did you know?” en als solist met Orpheus geliefde kerstliederen zoals “He’s the Lily of the Valley” en “Cantique de Noël”. Orpheus wordt op piano en orgel begeleid door Wim Does. De algehele muzikale leiding is in handen van Susanna Veerman, de dirigente van Orpheus. Natuurlijk is er tussendoor ook ruimte voor samenzang met onder meer “Hark the Herald Angels sing”, “Midden in de Winternacht” en vanzelfsprekend eindigen wij het concert gezamenlijk met het “Ere zij God”. Kortom, hét concert om een passend kerstgevoel op te wekken.

De aanvang van het concert is om 20.00 uur. De kerk gaat om 19.30 uur open. Toegangsbewijzen à € 15,00 (incl. 1 pauze-consumptie) zijn verkrijgbaar via de website www.vmko.nl , via tel. 06-53909928 en vóór aanvang bij de hoofdingang van de kerk. Voor de familie, vrienden en kennissen van onze Maassluise zangers zijn de toegangsbewijzen ook weer verkrijgbaar bij Hartelust, Rembrandtlaan 1, Maassluis.

Na afloop is er gelegenheid voor sfeervolle gesprekken onder het genot van een drankje en een hapje. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Schiedam-Vlaardingen e.o. en VSBFonds.

Wie een voorproefje wil kan hier de beelden van het eerdere kerstconcert van Orpheus zien.

Mannen die ons Kerstconcert bijwonen, krijgen - als zij in januari en/of februari 3 keer op dinsdagavond mee komen repeteren - op vertoon van hun entreebewijs € 15 van ons terug.