Klaphuysverhalen in de IJsvogelstraat

17-09-2019 Uit Redactie

MAASSLUIS – Elke woensdagmiddag wordt er ‘geklapt’ tijdens het Klaphuys in de Kunst Cultuur Academie aan de IJsvogelstraat. Verhalen van vroeger zijn het belangrijkste onderwerp. Voor degenen die er nog niet zijn geweest, kom klappen!

Deze dienen zich vanzelf aan. Heeft u oude foto’s, dia’s, boeken of filmpjes over Maassluis, breng die dan mee. Allemaal vertellen zij een ander verhaal. En achter elk verhaal zit vaak nóg weer een verhaal. Maassluizers die Maassluis nog niet zo goed kennen, kunnen hier mooie historische verhalen opdoen, die vaak nog niet zijn beschreven.

Arie Hoek en Cock Paalvast zijn degenen die de laptop en beamer bedienen. Bijna elke foto, of ander beeldmateriaal dat wordt vertoond, heeft een verhaal. Heeft u geen materiaal, geen probleem. Luisteren en praten (klappen) mag ook.

Elke woensdagmiddag, vanaf 14.00 uur is het Klaphuys geopend en kunt u klappen en luisteren naar de geschiedenis van Maassluis. Het Klaphuys is te vinden in de Kunst en Cultuur Academie aan de IJsvogelstraat 2 in Maassluis. De toegang bedraagt slechts €1,00, waarbij koffie/thee en koek zijn inbegrepen. Meer info is op te vragen via het e-mailadres: klaphuys@gmail.com.Gerelateerd