Kom jij ook naar de laatste Harrie Vermeulen in Theater Koningshof?

17-11-2022 Uit Redactie

MAASSLUIS - Harrie Vermeulen, dé creatie van de hilarische acteur Jon van Eerd, is terug! Dit keer staat een vader-zoonrelatie centraal in de avonturen van het grappigste personage van Nederland. Voor Jon weer een heerlijke voorstelling in het komediegenre, dat voor hem altijd bovenaan staat: ,,Je maakt direct contact met het publiek en weet gelijk of het aanslaat. Niets is zo leuk als mensen laten lachen.” Maar, Zo Vader Zo Zoon is ook een voorstelling met een emotioneel tintje: het is namelijk de allerlaatste keer dat Jon van Eerd in de huid van Harrie Vermeulen zal kruipen!

Afscheid van Harrie Vermeulen

In de vijftien doldwaze producties rondom Harrie Vermeulen heeft Jon zich keer op keer bewezen als een ware duizendpoot. Hij verscheen op het toneel als campingeigenaar, geest in de lamp en snackbareigenaar. Vaste pijlers voor de voorstellingen waren altijd de absurdistische humor nieuwe stijl, het minivakantiegevoel en natuurlijk het publiek dat na de voorstelling blij de zaal verliet. 

Het afscheid van Harrie valt Jon zwaar: ,,Na 15 titels is Harrie Vermeulen toe aan wat rust. Ik zal hem zeker nooit loslaten, want ik ben hem dankbaar voor wat hij mij en mijn publiek heeft gebracht. Harrie heeft in een periode van meer dan 20 jaar de daken eraf gespeeld, mensen intens gelukkig gemaakt en hen het gevoel kunnen geven dat er niets gezonder is dan heerlijk te lachen. Daarvoor ben ik dankbaar. Ik zal hem diep in mijn hart meedragen.”

Zo Vader Zo Zoon

Zo Vader Zo Zoon is de laatste kans om Harrie Vermeulen nog eens mee te maken. In deze voorstelling woont Harrie (Jon van Eerd) bij zijn succesvolle zoon in huis. Maar hoe slim en gelaagd zoonlief ook is in het zakenleven, zo naïef is hij dat privé. Zijn arrogante secretaressen (Nandi van Beurden) is vastbesloten Junior (Joey Schalker) aan de haak te slaan. En daar kan ze de kritische ogen van vader Harrie natuurlijk niet bij gebruiken! Ze haat Harrie en doet er alles aan om hem het huis uit te krijgen. Er is vast wel een datingsite voor ouderen waar hij een oud besje zal kunnen vinden, toch?

Maar Harrie zou Harrie niet zijn als hij daar geen stokje voor zou steken! Hij laat zich niet zomaar uit het veld slaan en heeft bovendien een veel leukere, lievere vrouw (Suzanna Pleiter) voor zijn zoon op het oog. En dus bedenkt hij een ingenieus plan om de heks in één klap te lozen en tegelijkertijd een leuke schoondochter te krijgen. Hiervoor roept hij de hulp in van een oude, vertrouwde vriend (Arie Cupé). De twee mannen zetten alles op alles om de verfoeide feeks flink te laten blunderen. Een klein duwtje in de richting van de lieftallige schone die ze hebben geselecteerd en alles komt vast goed. Toch? Nou… Dat blijkt niet zo te zijn! De route zit vol drempels, hordes, stoplichten, hefbomen en andere obstakels. Zéker als zoonlief ook nog een aardige duit in het zakje doet…

Benieuwd naar deze voorstelling? Zo Vader Zo Zoon staat op 22 november in Theater Koningshof! Kaarten bestel je via www.theaterkoningshof.nl.Gerelateerd