Kortsluiting in mijn hoofd 

24-04-2019 Uit Advertorial

VLAARDINGEN - Een prachtige en indrukwekkende voorstelling aanstaande donderdag 25 april in de Stadsgehoorzaal:Kortsluiting in mijn hoofd. Brenda Froyen vertelt over haar hedendaagse ervaringen in de psychiatrie. Stefaan Baeten vertelt over de behandelingen in de psychiatrie van vroeger. Twee monologen. Van een patiënt en een hulpverlener. Een zij en een wij, tegenover elkaar. Of wordt het toch een dialoog? Het zoeken naar wederzijds begrip staat in de voorstelling centraal, waarin muziek alles verbindt.

Brenda is pas bevallen van haar derde zoontje als ze een psychose krijgt. Ze heeft hallucinaties waardoor de realiteit wankelt. Haar psychose haalt haar hele leven en dat van haar omgeving overhoop. Ze wordt driemaal opgenomen in verschillende instellingen. In de voorstelling vertelt ze over deze ervaringen en haar zoektocht naar hulp.

De anekdotes van Brenda worden door Stefaan in een breder kader geplaatst. Stefaan kent de andere kant van haar verhaal, de kant van de zorgverleners. Stefaan kent ook het historisch perspectief, in Vlaanderen alsook in Nederland. Wat is er verandert in de psychiatrie de afgelopen 200 jaar? Wat is er geleerd, wat valt er te leren van het verleden en van de huidige ervaringen van de patiënten?

Brenda en Stefaan zijn geboren vertellers. Op een geanimeerde manier brengen ze hun verhaal, afgewisseld met piano en zang. Een cabareteske voorstelling van 90 minuten die je doet lachen, doet walgen, doet huilen, die je naar de keel grijpt. Een voorstelling die heel misschien een steen verlegt in de rivier.

Kortsluiting in mijn hoofd
Donderdag 25 april – 20:30 uur (deuren open 19:30 uur)
Toegangsprijs: € 19,00, kaarten via https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/kortsluitinginmijnhoofd 

Gerelateerd