Kwallen van Ingrid Kruit in het Douanehuisje

29-10-2018 Uit Redactie

MAASSLUIS – Kunstenares Ingrid Kruit exposeert in november in het Douanehuisje in Maassluis. Kruit laat in de expositie potloodtekeningen van kwallen zien.

Ingrid Kruit exposeerde in de zomer van 2015 al eens in het Douanehuisje, toen liet zij lampen zien. Nu brengt zij een serie potloodtekeningen van kwallen naar het monument. Kruit weet niet meer precies hoe ze op het onderwerp is gekomen: ,,Ze kwamen aandrijven. Toen de eerste op papier stond, kon ik met het onderwerp niet stoppen. Ik wilde er een serie van maken.’’

Aan één tekening werkt de kunstenares ongeveer 45 tot 50 uur: ,,Het is fijn werk, om te zien en om te doen, door al die kleine streepjes. Ik hoop dat de bezoekers plezier aan mijn werk beleven.’’

In 1966 is Ingrid afgestudeerd aan de Rotterdamse Kunstacademie, afdeling monumentale vormgeving. Sinds die tijd is zij zelfstandig werkzaam geweest met het ontwerpen en uitvoeren van kunstopdrachten in de publieke sector.

De kunstenaar is alle weekenden van november van 14.00 tot 17.00 uur aanwezig in het Douanehuisje. De toegang is gratis. Meer informatie over het werk: www.ikruitfabriek.tumblr.com.

Douanehuisje

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 52, 3144 AG Maassluis), gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover bij Emma de Zanger, 010-5929821, douanehuisje@crmmaassluis.nl.

 Gerelateerd