Langere tochten tijdens Vaardag Sleepboothaven Maassluis

03-04-2018 Uit Redactie

MAASSLUIS - De Vaardag Sleepboothaven Maassluis op zaterdag 19 mei biedt dit jaar langere vaartochten voor maritieme liefhebbers. Tijdens het evenement waarbij de focus ligt op rondvaarten met historische Maassluise schepen, vaar je 1,5 uur lang mee in plaats van de gebruikelijke 45 minuten.

De langere vaartochten maakt het mogelijk om niet alleen over de Waterweg te varen, maar ook een stukje van de Rotterdamse haven mee te pakken. Meevaren kan met de gerestaureerde stoomsleper Furie (1916), bergingsvaartuig Bruinvisch (1937) en bergingsvaartuig Tonijn (1958). Zeesleper Elbe (1959) gaat verder en doet ook de Maasvlakte aan en haalt een zoute neus op zee.

Kaartjes voor de Furie, Tonijn en Bruinvisch kosten €7,50 en zijn vanaf zaterdag 21 april te koop aan de balie van het Nationaal Sleepvaart Museum aan de Hoogstraat 1-3 in Maassluis. De kosten voor de Elbe bedragen €49,50 per persoon. Aan boord van de Elbe is een heerlijk buffet inbegrepen. Warme en koude dranken zijn tegen betaling verkrijgbaar. Tickets voor de Elbe zijn nu al te koop en alleen te verkrijgen via www.zeesleperelbe.nl. Het volledige vaarprogramma inclusief tijden is te vinden op www.sleepboothaven.nl.

De Stichting Sleepboothaven Maassluis organiseert het ene jaar de Dag van de Zeesleepvaart en het andere jaar de Vaardag Sleepboothaven. Bij laatstgenoemde is de opzet kleiner en ligt de focus puur op rondvaarten van Maassluise schepen zonder activiteiten op de kade. De Dag van de Zeesleepvaart is groter van opzet met meer schepen, ook van buiten Maassluis, veel walactiviteiten en traditiegetrouw een vlootschouw.Gerelateerd