Lezing: Kijk nou dat portret, kijk echt!

25-04-2018 Uit Redactie

MAASSLUIS - Dick Tulp is een Maassluise kunstschilder en gespecialiseerd in portretschilderen. In begin april maakte hij met zijn schilderijen deel uit van de Kunst Route in Maassluis en kon men een kijkje nemen in zijn atelier. Dick constateert dat de portretkunst opleeft in Nederland. Het portret heeft nog altijd last van het suffige imago van lange gangen vol met plichtmatige ‘staatsieportretten’. Nu neemt hij u donderdag 26 april mee op een avontuurlijke tijdreis door de portretkunst.

Portret
Hier wordt uw blik door Dick verscherpt, hij vertelt u wat er allemaal komt kijken bij het maken van een portret. Hoe krijgt een schilder het bijvoorbeeld voor elkaar om de suggestie op te roepen dat het portret ons aankijkt? En wat zijn de trucs om een tweedimensionaal portret driedimensionaal te laten lijken? Dick laat u zien dat het portret een volwaardige kunstvorm is, die de kijker weet te ontroeren en te verrassen.

Muziek
Zoon Jan Willem Tulp en Dick maken beiden deel uit van het jazz-kwartet MUZZ dat met een zekere regelmaat optredens verzorgt op recepties en op jazz-evenementen. Zij willen bovenal muziek maken voor een publiek dat houdt van toegankelijke, swingende en meeslepende jazz. Met Jan Willem op piano en Dick op de contrabas brengen zij enkele jazz-standards ten gehore en lichten hiermee een tipje van de jazz-sluier op.

De lezing wordt gehouden in Het Witte Kerkje, Constantijn Huygensstraat 1 in Maassluis. De zaal is donderdag 26 april open vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis en een kopje koffie of thee wordt u aangeboden.Gerelateerd