Categorieën

Service

Lyrical in De Kroepoekfabriek

Lyrical in De Kroepoekfabriek
Uit

Lyrical in De Kroepoekfabriek

  • Redactie
  • 12-10-2022
  • Uit
Lyrical in De Kroepoekfabriek

Met Jantje, Shine en Sluwe Ollie 

VLAARDINGEN - Deze vrijdag is het weer tijd voor een toffe hiphopavond in poppodium De Kroepoekfabriek. Tijdens deze concertavond staat er zowel lokaal als nationaal talent op het podium. Amsterdammers Jantje en Shine worden aangevuld door de Schiedamse Sluwe Ollie. Laatstgenoemde maakte afgelopen zomer naam met zijn track ‘Herra’.

Jantje

Als je Jantje op het eerste oog ziet verwacht je niet dat hij een rapper is. Toch weet hij je, niet alleen flow-technisch maar ook aan de hand van zijn inhoudelijke teksten, omver te blazen. Jantje is eerlijk in zijn muziek. Hij rapt niet over hoeveel geld hij heeft, wat voor dure kleding hij draagt en wat voor snelle auto hij rijdt. Hij vertelt liever over hoe hij na zijn tentamens een pilsje drinkt met zijn vrienden en hoe hij van zijn laatste beetje studiefinanciering leeft.

Shine

Naast zijn carrière op het witte doek die werd bekroond met een Gouden Kalf voor ‘Beste Acteur’ (DE BELOFTE VAN PISA (2019) sleutelt de jonge Amsterdammer al enkele jaren aan zijn eigen muziek. In december 2021 was de tijd rijp om Shine’s eerste muzikale project genaamd “Mens van Wie” met de wereld te delen. Shine is opgegroeid in een bruisende omgeving waar je stevig in je schoenen moet staan. Toch is een terugkerend thema op de EP twijfel, twijfels die horen bij jong zijn en de zoektocht naar wie je bent. Wat de nummers op de EP mede met elkaar verbindt, is het gebruik van
samples uit de in vergetelheid geraakte Nederlandse muziek.

Sluwe Ollie

Sluwe Ollie is 23 jaar oud en afkomstig uit Schiedam. In 2017 kwam hij samen met ENDS (toentertijd Franc James) de muziekindustrie binnen met tracks als ‘Dun Talkin' en '10 keer'. Na lokaal furore te maken en vele shows in het Rotterdamse clubcircuit gedaan te hebben gingen de acts solo verder. Tracks als 'Rustig Aan' en 'Twijfels' haalden tonnen streams binnen en ook werd de Schiedammer meerdere malen bij radiostation FunX uitgenodigd.

Zijn nieuwe track 'Herra' gaat erg hard, het nummer knalde de Spotify-playlists binnen heeft ondertussen meer dan twee miljoen streams behaald.

Lyrical met Jantje, Shine & Sluwe Ollie
Vrijdag 14 oktober
Open: 20.30 | Aanvang: 21:00 uur
Kaarten zijn verkrijgbaar op www.kroepoekfabriek.nl

Poppodium De Kroepoekfabriek

Koningin Wilhelminahaven ZZ 2A, Vlaardingen

Meer over Poppodium De Kroepoekfabriek →