Maassluise Muziekweek van start!

25-02-2018 Uit Redactie

Foto: Voorspeeldagen Maassluise Muziekweek 2017.

MAASSLUIS - De 59e editie van de Maassluise Muziekweek gaat maandag 26 februari van start met de voorspeeldagen. Ruim 100 muzikale, talentvolle jongeren meldden zich aan voor dit muziekconcours en laten tijdens de voorspeeldagen horen wat zij kunnen.

Maak tijdens de voorspeeldagen in Theater Koningshof kennis met onze talentvolle deelnemers. Van maandag 26 februari tot en met woensdag 28 februari beoordeelt onze deskundige jury de jonge kandidaten. De voorspeeldagen zijn gratis te bezoeken!

De stichting Maassluise Muziekweek wil jonge, getalenteerde musici een podium bieden om hen daarmee te stimuleren hun muzikale talenten verder te ontwikkelen. Het muziekconcours bestaat uit twee categorieen: Categorie A is bestemd voor jongeren van zes tot en met zeventien jaar met meer dan gemiddelde aanleg voor zang of het bespelen van een instrument. In categorie B laten kamermuziekensembles die bestaan uit Nederlandse conservatoriumstudenten horen wat zij kunnen.

Jury
De deskundige jury bestaat dit jaar uit viooldocente Wiesje Miedema, cellit en docente Monique Heidema, pianist en docent David Kuyken en violist Hans Scheepers. De presentatie is in handen van Dorien Leidelmeijer.

Slotconcert
Alle eerste prijswinnaars en de winnaar van de Maassluise Muziekweek treden op tijdens het slotconcert op zaterdagmiddag 3 maart om 14.00 uur. Bovendien vindt dan de prijsuitreiking plaats door burgemeester van Maassluis, Edo Haan. De presentatie is in handen van Dorien Leidelmeijer. Kaartjes voor het slotconcert kosten €7,50 en zijn te koop aan de deur. Jongeren t/m 17 jaar hebben gratis toegang.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date