Maassluizers bezoeken partnerstad Hatvan

28-08-2017 Uit Redactie

MAASSLUIS - Een delegatie uit Maassluis brengt van 22 tot en met 24 september een bezoek aan de Hongaarse partnerstad Hatvan. Daar wonen zij de feestelijkheden bij vanwege de viering van 25 jaar partnerschap tussen beide steden.

De delegatie telt 22 personen, onder wie 12 scholieren van het vwo en het vmbo. “We hebben daar bewust voor gekozen, omdat we het belangrijk vinden om binnen de stedenband vooral jongeren met elkaar in contact te brengen ,”zegt Dick Lub, voorzitter van de stichting Stedenband Hatvan-Maassluis. Ook in de delegatie uit Hatvan, die in juni Maassluis bezocht om daar het 25-jartig jubileum te vieren, zaten veel jongeren.

Behalve scholieren reizen ook sporters en vertegenwoordigers van een aantal Maassluise organisaties zoals Muziek@Maassluis, Museum Maassluis en de Historische Vereniging Maassluis mee. Er gaat in hetzelfde weekeinde ook een gemeentelijke delegatie naar Hatvan onder leiding van burgemeester Edo Haan.

In Museum Maassluis en Theater Koningshof zijn tot 10 september nog exposities te zien van voorwerpen uit het Hatvany Lajosmuseum in Hatvan en werken van kunstenaars uit de Hongaarse partnerstad.

Gerelateerd