Meer dan 115 deelnemers voor Jong Talent Concours Maassluis

07-02-2020 Uit Redactie

Pelle van Esch, winnaar Jong Talent Concours Maassluis 2019 met burgemeester Edo Haan.

MAASSLUIS – Meer dan 115 getalenteerde muzikanten doen mee aan het Jong Talent Concours Maassluis, editie 2020, dat meldt de Stichting Maassluise Muziekweek, de organisatie achter de wedstrijd. De jongeren hebben zich toegelegd op klassieke muziek.

Het concours telt twee categorieën; categorie A is voor muzikanten van 8 t/m 18 jaar. Categorie B is voor kamermuziekensembles van conservatoria. De winnaar van categorie A wint de ‘Hoofdprijs Jong Talent Concours Maassluis’ 2020. De ensemblewinnaar ontvangt de ‘Govert van Wijnprijs’. De jury bestaat uit drie gerenommeerde musici: violiste Wiesje Miedema, celliste Monique Heidema en pianist David Kuyken.

De voorspeeldagen zijn op maandag 24, dinsdag 25 en woensdag 26 februari en vinden plaats in Theater Koningshof aan de Uiverlaan 20 in Maassluis. Dagelijks is er om 13.30, 15.30 en 18.30 uur een voorspeelsessie. De toegang is vrij!

Op zaterdag 29 februari om 14.00 uur geven de prijswinnaars een concert in de Groote Kerk in Maassluis. Burgemeester Edo Haan reikt dan de prijzen uit. Alle deelnemers aan het concours ontvangen na het concert hun deelnamecertificaat en juryverslag. Na afloop kan er onder het genot van een drankje na gepraat worden. Ook hiervoor is de toegang gratis!Gerelateerd