Mini-tentoonstelling 14-jarig schildertalent bij Kunstuitleen

01-02-2019 Uit Redactie

MAASSLUIS – Bij de Kunstuitleen Maassluis is een mini-tentoonstelling te zien van de 14-jarige Midas Hussein. Tot 22 februari hangen zes van haar werken in de Kunstuitleen. Haar werken zijn voor een kleine prijs te koop.

,,Een poosje geleden kwam de 14-jarige Midas Hussein langs in de Kunstuitleen Maassluis. Zij schildert en ze vroeg spontaan of zij ook eens mocht exposeren,’’ meldt de Kunstuitleen Maassluis. ,,Dat mocht.’’ Midas komt uit Syrië en woont al vier jaar in Nederland. Het 14-jarige schildertalent zit op het VWO van het Reviuslyceum in Maassluis. Zij begon twee jaar geleden met schilderen.

In eerste instantie zocht zij naar inspiratie door te kijken naar andere kunstweken te kijken. Meestal waren dat werken van onbekende kunstenaars. Maar zij keek ook naar werken van bekende kunstenaars en probeerde hun technieken na te doen. Dat laatste was heel moeilijk en lukte zelden. Daarom schildert ze geen bekende werken meer na.

Nu zoekt ze via Google naar foto’s van een leuk onderwerp en schildert dat na. Haar werken hebben dan ook mooie titels bijvoorbeeld ‘Cherry Blossom in the Moonlight’ en ‘The Way to Be Free’. Ze gebruikt heel vaak Galaxy Colours in haar schilderijen omdat ze daar vrolijk van wordt.

De Kunstuitleen Maassluis is gevestigd in de Bibliotheek Maassluis aan de Uiverlaan 18. Openingstijden: ma t/m vrij van 14.00-17.00 uur. Za 10.30 – 13.00 uurGerelateerd