Museum Maassluis ontvangt bijna 160 leerlingen Lentiz

18-01-2019 Uit Redactie

MAASSLUIS - In de laatste weken van de tentoonstelling ‘Verbintenissen’ van Geertrui van de Craats heeft een groot aantal van de brugklassers van Lentiz Onderwijsgroep Museum Maassluis bezocht. Zes klassen met in totaal bijna 160 leerlingen volgden in het museum een educatief programma voor het vak Kunst Beeldend.

Kunstenaar Geertrui van de Craats ontving de leerlingen en nam ze onder andere mee door haar diverse projecten die zij bijvoorbeeld over de historie van Maassluis maakte. Ook werd er een begin gemaakt met een tekenopdracht die de leerlingen onder begeleiding van de docenten op school verder zullen uitwerken.

Na afloop kregen de leerlingen allemaal het boekje ‘Geertrui van de Craats, Spiegel/Verbintenissen’ mee dat Museum Maassluis bij de tentoonstelling heeft uitgegeven. Zowel leerlingen, als kunstenaar en Museum Maassluis hebben genoten van de bezoeken. De leerlingen toonden veel interesse in het werk van Geertrui van de Craats en vonden het heel bijzonder nu eens echt kennis te kunnen maken met een Maassluise kunstenaar. Voor herhaling vatbaar!

Het Museum Maassluis aan de Zuiddijk 16 is geopend op dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

 Gerelateerd