Categorieën

Service

Nationaal Sleepvaart Museum viert jubileum met boek

Nationaal Sleepvaart Museum viert jubileum met boek
Uit

Nationaal Sleepvaart Museum viert jubileum met boek

  • Redactie
  • 06-06-2019
  • Uit
Nationaal Sleepvaart Museum viert jubileum met boek

Opening van de eerste tentoonstelling in het Nationaal Sleepvaart Museum (Foto: Collectie NSM)

MAASSLUIS – Het Nationaal Sleepvaart Museum in Maassluis bestaat dit jaar 40 jaar. Om deze mijlpaal te vieren geeft het museum een jubileumboek uit en wijdt het een speciale wisseltentoonstelling aan wat er in vier decennia in en rond het museum gebeurd is.

Het jubileumboek heeft de titel ‘Sleepvaart in Stroomversnelling’ en is geschreven door vrijwilliger en oud-bestuurslid Nico Ouwehand. Het boek bevat een verzameling van de vele wisseltentoonstellingen uit de afgelopen 40 jaar en is voorzien van honderden foto’s. ,,Het boek is daarmee een bloemlezing van ‘Hollands Glorie’ in al haar facetten en van de bedrijven die in 175 jaar de Nederlandse sleepvaart hebben groot gemaakt,’’ laat het museumbestuur weten.

In de wisseltentoonstelling, die zaterdag 8 juni wordt geopend, is te zien wie van de gemeente Maassluis en het bedrijfsleven in het eerste uur hebben bijgedragen aan het tot stand komen van het Nationaal Sleepvaart Museum. ,,Ook wisselingen van de wacht onder de vrijwilligers, de uitbreiding van de huisvesting en hoogtepunten uit de vele wisseltentoonstellingen die zijn gehouden passeren de revue. De meest bijzondere verrichtingen van oude stoomsleepboten tot hypermoderne sleper krijgen extra aandacht.’’

Het eerste exemplaar van het boek ‘Sleepvaart in Stroomversnelling’ wordt zaterdag 8 juni, tijdens de opening van de tentoonstelling rond 12.00 uur, overhandigd aan Robert-Jan van Acker, groepsdirecteur Towage en Salvage van Boskalis. Kijk voor meer informatie op www.nationaalsleepvaartmuseum.nl.