Natuurwandeling langs het Scheur

30-08-2021 Uit Redactie

MAASSLUIS - Natuurvereniging KNNV Waterweg Noord organiseert op 4 september van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur een natuurwandeling langs Het Scheur. Iedereen is van harte welkom om mee te wandelen.

Dit voorjaar was nat en koud, op het weer werd veel gemopperd. Maar voor de natuur was het een uitstekend jaar! Mede vanwege een terughoudend maaibeleid van de gemeente bleek Maasluis een onverwachte rijkdom aan plantensoorten te herbergen. Dit voorjaar stond de stad in bloei! Dat maakte het natte voorjaar weer een beetje dragelijk.

Alhoewel er nu in de nazomer minder bloeit en de natuur minder uitbundig is dan in het voorjaar is er toch veel te zien. Deze fase van nazomer en herfst is voor de natuur heel belangrijk. Nu gaat het erom dat de zaden rijpen en verspreiden.

Deze ochtend gaan we met steun van een biologe al wandelend op zoek naar planten (en dieren) langs 'Het Scheur'. ,,We hopen natuurlijk om enkele zeldzaamheden tegen te komen maar vaak is het ook onverwacht prachtig om eens goed te kijken naar de meer alledaagse soorten." 

De wandeling start om 10.00 uur bij het metrostation Maassluis-West. ,,We denken om ongeveer 12.00 uur terug te zijn bij Avonturis om daar de start van  'Fête de la Nature' mee te maken. En in die tussentijd weten we wat meer over de natuur van een fraai stukje Maassluis."

Vanwege Corona is het gewenst om vooraf aan te melden via secretaris@waterweg-noord.knnv.nl.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date