Ontspannen en terugblikken met de Stadsgehoorzaal

28-04-2020 Uit Advertorial

Tweede uitzending van de Stadsgaatdoorzaal - Live!

VLAARDINGEN - Theater is een kunstvorm die altijd op het moment zelf plaatsvindt, maar het nieuwe livestreamproject van de Stadsgehoorzaal bracht toch spanningen met zich mee. Op zondag 19 april vond de eerste uitzending van de Stadsgaatdoorzaal - Live! plaats en met meer dan 80 live kijkers en nog veel meer mensen die niet-live hebben gekeken, kan het debuut als een succes bestempeld worden. Aanstaande zondag is het tijd voor het vervolg, in de tweede uitzending van de liveshow. Dit keer zal de livestream een rustmomentje bieden aan alle kijkers in Vlaardingen en omstreken.

Bij de vorige editie hebben de kijkers kunnen genieten van de muzikale bijdragen van Carla & Jobea, met Leo op de bas. Kijkers lieten weten thuis mee te zingen en te dansen, waardoor de gezelligheid van de Stadsgehoorzaal succesvol digitaal overgedragen is. Ook het interview met directeur Renske Verbeek werd zeer goed ontvangen. Allereerst sprak zij haar lof uit over hoe het team van het Stadspodium om gaat met de bijzondere situatie waarin het theater zich nu bevindt. Ook gaf zij een inkijkje in het proces van het zoeken naar alternatieven in het geval van de anderhalvemetersamenleving. Tevens vertelde Renske over haar geschiedenis met het theater en deed een oproep aan alle kijkers om ook zijn of haar herinneringen aan de Stadsgehoorzaal te delen. Deze herinneringen kunnen nog steeds, in videovorm, opgestuurd worden via publiciteit@stadsgehoorzaal.nl.

Klassiek en historie

In de tweede uitzending, die aanstaande zondag 3 mei om 14.00 uur live zal gaan op de Facebook pagina van de Stadsgehoorzaal is het tijd voor ontspanning en vermaak. De muzikale noot wordt geboden door de in Vlaardingen opgegroeide pianiste Ellyne Wieringa. Tijdens de livestream zal zij pianostukken van Shumann, Ravel en Schulhoff laten horen. Naast deze live versie van de reeks Klassiek op zondag. Duikt de Stadsgehoorzaal ook in haar eigen historie. Twee leden van het Vlaardings Musical Gezelschap stappen in de schoenen van de architect van het theater Sybold van Ravesteyn en burgemeester Jan Heusdens, die door een bijzondere kronkeling in de tijd in het hier en nu terechtkomen. Daarnaast zal Stadsgehoorzaal huismeester Maurice de Jong en bijzondere theatermonoloog voordragen over de twee muzen die als beeldhouwwerk te zien zijn aan de gevel van de theaterzaal (in de huidige Boven Foyer). De historische reis wordt afgesloten door Jan Anderson, die aan de hand van archiefmateriaal het verhaal van de Stadsgehoorzaal door de jaren heen zal vertellen.

Naast terugkijken, zal er ook vooruitgekeken worden. In de jaren sinds de bouw van het theater is de techniek namelijk met grote sprongen vooruit gegaan. Wat vroeger met kaarslicht moest gebeuren, kon later met elektrisch licht. Technicus Mitchell Barning neemt kijkers mee achter de regietafel in de Harmonie tijdens ‘Van Gloeilamp naar LED Lamp’ en laat zien wat voor moois er met deze nieuwe technische hoogstandjes gecreëerd kan worden op het toneel.

Uitdaging

Ook deze editie van de reeks zal worden afgesloten met een uitdaging voor de kijkers thuis. Wat deze uitdaging deze keer is, blijft nog even geheim, maar er is nog tijd om kans te maken op vrijkaarten voor de voorstelling van Lejo door mee te doen aan de uitdaging van de vorige editie. Download de bouwplaat van www.stadsgehoorzaal.nl/lejo en maak een video met jouw eigen versie van dit beroemde vingerpoppetje. Deel je video op social media door het theater te taggen en #stadsgaatdoorzaal te gebruiken.

De Stadsgaatdoorzaal - Live!
Zondag 3 mei 2020 om 14:00 uur
Op de Facebook pagina van de Stadsgehoorzaal Vlaardingen
www.facebook.com/stadsgehoorzaalvlaardingen

Gerelateerd