Onverwachte ontmoetingen in Museum Maassluis

10-05-2018 Uit Redactie

MAASSLUIS – De nieuwe tentoonstelling ‘Onverwachte ontmoetingen: Op reis door de collectie’ opent zaterdag 12 mei in Museum Maassluis. Voor het samenstellen van deze tentoonstelling is het museum op zoek gegaan naar tegenstellingen en overeenkomsten binnen de kunstcollectie van het museum.

Algauw kwamen er diverse werken naar voren die in thema overeenkwamen, meldt Museum Maassluis over de tentoonstelling. Zo zijn er bijvoorbeeld veel schepen en dieren afgebeeld, maar ook aan boerderijtjes, stadsgezichten en portretten is geen gebrek in de collectie. ‘We zijn verder gaan graven, op zoek naar meer tegenstellingen, die toch ook weer overeenkomsten vertoonden. Niet veel later bleek dat de kunstenaars toch veel gemeen hadden. Velen gingen immers op reis en legden daarbij op eigen wijze vast wat zij onderweg zagen. De diversiteit aan manieren van werken, materiaalgebruik en kleuren geeft hierin mooi de tegenstellingen weer’.

Kunstenaars
De tentoonstelling neemt de bezoeker mee op reis, naar bijzondere landschappen, dorpjes, natuur en steden. Door de tentoonstelling heen struint de bezoeker over lokale marktjes en nemen zij plaats op het terras om de dorst te lessen en een hapje te eten. De geëxposeerde kunstwerken zijn gemaakt door diverse kunstenaars. De vijf grote namen die tot de kerncollectie van het museum behoren; Sierk Schröder, Jeanne Bieruma Oosting, Otto B. de Kat, Jan van Heel en Wally Elenbaas hebben elkaar ontmoet binnen deze tentoonstelling. Daarnaast zijn er ook werken van andere kunstenaars te bewonderen zoals van Anna van Harinxma Thoe Slooten, Toon Kelder, Bob Bruyn, Elise Dom, A.B. Neujean, Bikkel en Hans van der Lek.

Gaat u mee op reis?
U bent van harte welkom om de opening op 12 mei bij te wonen. De deuren van het museum zijn geopend vanaf 10.30 uur, er staat dan een kopje koffie of thee voor u klaar. De tentoonstelling wordt geopend om 11.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om de tentoonstelling te bewonderen en na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. De tentoonstelling is te zien van 12 mei tot en met 22 juli 2018.

Museum Maassluis
Museum Maassluis, Zuiddijk 16, 3143 AS Maassluis, 010 – 5913813 info@museummaassluis.nl, www.museummaassluis.nl, Museum Maassluis op Facebook Het museum is geopend op dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur.Gerelateerd