Orgelconcert Gert van Hoef in Immanuëlkerk

07-09-2018 Uit Redactie

Foto: Orgel Commissie Immanuëlkerk

MAASSLUIS – Gert van Hoef geeft vanavond 7 september een orgelconcert in de Immanuëlkerk in Maassluis. De jonge organist speelt naast eigen werk onder andere werken van Bach, Boccherini en Feike Asma.

Gert van Hoef, geboren in 1994 in Barneveld, ontdekte op 13-jarige leeftijd het orgel en ontving zijn eerste orgellessen van zijn opa die hem wegwijs maakte op het instrument. Al snel bleek Gert over aanleg te beschikken, wat voor zijn ouders een reden was om hem een orgel te geven. De eerste maanden speelde Gert op zijn huisorgel zonder dat hij les kreeg.

Vanaf 2008 kreeg hij zijn eerste orgellessen, waarna hij in 2009 meedeed aan het Interclassicmusic Orgelconcours waar hij meteen doordrong tot de finale en de eerste prijs behaalde in zijn leeftijd- en muziekcategorie. Sindsdien heeft de jonge organist les gehad van verschillende leraren en heeft hij succesvol het Koninklijk Conservatorium in Den Haag doorlopen. In 2015 won hij nog in Maassluis het Govert van Wijn orgelconcours.

De aanvang van het orgelconcert van Gert van Hoef in de Immanuëlkerk aan de Lange Boonestraat 5 in Maassluis is om 20.00 uur. Kaarten kosten €8,- en zijn te verkrijgen aan de deur. Jongeren tot 16 jaar betalen €6,-.Gerelateerd