Orgelconcert Petra Veenswijk in Groote Kerk

15-08-2017 Uit Redactie

MAASSLUIS - Organist Petra Veenswijk bespeelt zaterdagavond 19 augustus het Garrels-orgel in de Groote Kerk te Maassluis in de orgelconcertserie van de Govert van Wijnstichting.

Petra Veenswijk behaalde in 1989 het diploma uitvoerend musicus orgel aan het Rotterdams Conservatorium. In Parijs vervolgde ze haar studie bij grootheden als Daniël Roth, Jean Langlais en Marie-Claire Alain. Sinds 1987 is zij als organist verbonden aan de Maria van Jessekerk te Delft. Als concertorganist treedt zij op in binnen- en buitenland.

Het concertprogramma geeft blijk van haar brede repertoire. Beginnend met barokmuziek van Bach (Fantasie und Fuge g moll) en Krebs, gaat het naar Mendelssohn, tot aan de symfonische muziek van Widor en Andriessen en verder. Zij zal haar concert besluiten met het werk Évocation II van de hedendaagse Franse componist Thierry Escaich. Middels een videoverbinding naar de speeltafel is het mogelijk live mee te kijken hoe het monumentale orgel wordt bespeeld.

Concertdatum: zaterdag 19 augustus; aanvang 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten à € 8,00 p.p. verkrijgbaar aan de deur. van ded Groote Kerk aan het Kerkplein 2 in Maassluis. Kinderen tot 12 jaar gratis. In de nabije omgeving van de kerk is voldoende (gratis) parkeerruimte.

Gerelateerd