Poppodium lanceert Blikopener

14-01-2020 Uit Advertorial

VLAARDINGEN - De Kroepoekfabriek lanceert een spiksplinternieuw concept: Blikopener. Op de maandelijkse avonden worden de muzikale krenten uit de pap gevist. Op zaterdag 25 januari staat de eerste editie op het programma. 

,,Na jaren Tokoloko en Nieuwe Vangst te hebben gehad in ons programma, hebben we besloten daar afscheid van te nemen'', vertelt programmeur Elroy Timmermans. ,,We merkten dat na acht jaar Tokoloko de spoeling van bands in de regio wat aan de dunne kant begon te raken en dat we te vaak ‘nee’ moesten zeggen tegen onwijs getalenteerde acts van buiten de regio. Door de opzet van het concept achter Tokoloko was er voor artiesten buiten de regio geen plek. Daarbij was Nieuwe Vangst, waar artiesten stonden die al een stap verder zijn, ook toe aan een opfrisser.'' Het podium aan de Vlaardingse Wilhelminahaven besloot daarop dat het anders moest. Speerpunt was een maandelijks terugkerende avond welke gratis te bezoeken moest zijn en waar zowel getalenteerde artiesten uit de regio een plek krijgen, alsmede die van buiten de regio.

Het resultaat is de avond ‘Blikopener’, waarbij programmeurs Adwin van Gerven en Elroy Timmermans zich puur laten leiden door de potentie van de vaak nog onbekende artiesten. De subtitel is dan ook: ‘opent je blik voor de beste, nieuwe muziek’. ,,Er loopt zoveel goeds rond. Soms worden we echt weggeblazen door een act, maar zijn er vaak andere obstakels in het spel waardoor een optreden in De KF er (nog) niet in zit. Bij Blikopener kijken we alleen en enkel naar de kwaliteit, we willen dat talent een prominente plek bieden'', aldus Timmermans. ,,Het maakt ons niet uit waar een artiest vandaan komt, als je er staat heb je wat in je mars.'' Het programmeursduo hoopt dan ook dat Blikopener een succes wordt, zij geven in elk geval de garantie aan de bezoekers dat ze muzikaal een goede avond zullen hebben waarbij men nieuwe, hele goede artiesten zal ontdekken. 

Op zaterdag 25 januari maakt de eerste editie zijn opwachting. Op het affiche prijken The Tambles, Death Wave en Maple. De genres van die artiesten zijn respectievelijk garage rock ’n roll, surfrock en alternative. Laatstgenoemde band was al eerder te bewonderen als voorprogramma van Bettie Serveert. Binnenkort zal ook de editie van februari uit de doeken worden gedaan.

Blikopener met The Tambles, Maple en Death Wave
Zaterdag 25 januari
Open: 20.30 | Start: 21.00
Alle Blikopener-avonden zijn gratis te bezoeken

Gerelateerd