Programma Jong Talent Concours Maassluis bekend

14-02-2019 Uit Redactie

MAASSLUIS – De voorspeeldagen van het Jong Talent Concours Maassluis vinden plaats op maandag 25, dinsdag 26 en woensdag 27 februari in Theater Koningshof. Het programma is bekend gemaakt! De voorspeeldagen zijn gratis te bezoeken.

Jong Talent Concours Maassluis is een concours, gericht op klassieke muziek, waaraan jaarlijks circa 120 kinderen en jongeren uit het hele land deelnemen. Voor veel prijswinnaars is dit concours dé springplank naar het conservatorium, voor anderen is deelname een stimulans om verder te gaan met een leven lang muziek maken. De juryleden zijn dit jaar violist Wiesje Miedema, cellist Monique Heidema en pianist David Kuyken. De presentatie is in handen van Dorien Leidelmeijer. Deelnemers die geen pianobegeleider tot hun beschikking hebben, kunnen gebruik maken van de diensten van Sander Lekkerkerk.

Het Jong Talent Concours Maassluis bestaan uit twee onderdelen: categorie A voor kinderen en jongeren van 8 t/m 17 jaar en categorie B voor kamermuziekensembles. De deelnemers aan categorie A zijn ingedeeld in twee leeftijdscategorieën: 8 t/m 12 en 13 t/m 17 jaar. Voor iedere leeftijdsgroep is er een 1e, 2e en 3e prijs ingesteld. De overall prijswinnaar van categorie A ontvangt de Hoofdprijs Jong Talent Concours Maassluis 2019, een ondersteuningsbijdrage ter waarde van maximaal € 1.000,-. De winnaar van categorie B wint de Govert van Wijnmuziekprijs, een ondersteuningsbijdrage ter waarde van €2.000,-

Klik hier om het programma van de voorspeeldagen van het Jong Talent Concours Maassluis te bekijken.Gerelateerd