Progressieve rockband Focus terug in De Kroepoekfabriek

07-03-2023 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Focus komt terug naar De Kroepoekfabriek! In februari 2020 stond de progressieve rockband al eens in het Vlaardingse poppodium ter ere van haar 50e jubileum. Nog altijd is de legendarische band ‘alive & kicking’, en dat komen ze op vrijdag 17 maart laten horen.

Met een volstrekt unieke vorm van progressieve rock manifesteerde Focus zich in de eerste helft van de zeventiger jaren als het succesvolste en meest gewaardeerde exportproduct van de Nederlandse popmuziek. De hoofdzakelijk instrumentale hits ‘Hocus Pocus’, ‘House Of The King’ en ‘Sylvia’ hebben
zich als tijdloos bewezen. Albums als ‘Moving Waves’, ‘Focus 3’ en ‘Hamburger Concerto’ staan te boek als monumentaal.

Onder andere Dave Grohl, Rush en Marillion hebben hun grote waardering voor Focus uitgesproken. Bandleden van Opeth en Enslaved beschouwen de Nederlanders zelfs als een van hun belangrijkste inspiratiebronnen. Nike gebruikte de wereldhit ‘Hocus Pocus’ in de commercial tijdens het WK voetbal
in 2010. Hetzelfde nummer is bovendien te horen in de remake van de Amerikaanse sciencefictionactiefilm ‘RoboCop’ en komt ook voor in de in 2020 verschenen animatiefilm ‘Onward’.

De show van februari 2020 in De Kroepoekfabriek is vastgelegd en op YouTube terug te vinden. Het filmpje is ruim 76 duizend keer terug gekeken, het bewijs dat de band nog steeds populair is.

Focus
Vrijdag 17 maart 2023
Open: 20:30 | Aanvang: 21:00 uur | Verwacht einde: 23:30 uur
Voorverkoop: €19,50. Deur: €21,50.
Meer info is HIER te vinden!Gerelateerd