Provincie steunt songfestivalwens Den Haag en Rotterdam

20-06-2019 Uit Redactie

Ahoy tijdens de Nacht van Oranje. (Foto: Ahoy)

DEN HAAG - De provincie Zuid-Holland wil Rotterdam en Den Haag ondersteunen om de organisatie van het Eurovisie Songfestival binnen te halen. Het college van Gedeputeerde Staten ziet kansen om door middel van het evenement 'de hele provincie internationaal op de kaart te zetten'.

VVD, Groen Links, CDA, PvdA en D66 hadden het college gevraagd of het bereid was zich ‘maximaal in te spannen’ om het songfestival volgend jaar naar Zuid-Holland te halen. ,,Het antwoord daarop is een volmondig ja”, constateert VVD-Statenlid Rense Weide tevreden. ,,De provincie wil graag helpen om de kansen van Rotterdam en Den Haag te vergroten.”

Het college schrijft dat het daarbij ruimte ziet voor samenwerking tussen verschillende steden. Weide: ,,Zo krijgen kijkers, en dus potentiële toeristen, de mooie kanten van heel Zuid-Holland te zien. Daardoor kan de hele provincie straks meeprofiteren.”

Uiteindelijk maken de European Broadcasting Union, de Nederlandse Publieke Omroep, Avro-Tros en de NOS gezamenlijk een keuze uit de geïnteresseerde steden. Dat gebeurt in de eerste helft van juli. Bidbooks van Zuid-Hollandse steden kunnen rekenen op een enthousiaste brief van gedeputeerde Floor Vermeulen, zo heeft deze laten weten.Gerelateerd