QR-bordjes onthullen informatie over het Maassluis van toen en nu

09-02-2022 Uit Redactie

Foto: Historische Vereniging Maassluis

MAASSLUIS - Burgemeester Edo Haan heeft op woensdag 9 februari een 'QR-bordje' onthuld op de plek aan de Haven waar vroeger een herberg stond. Wie met een telefoon of tablet de QR-code op het bordje scant, krijgt informatie over de verdwenen herberg. Bijvoorbeeld dat talloze reizigers in deze herberg aten en overnachtten als zij van de trekschuit uit Delft overstapten op de veerboot naar Den Briel (of andersom). Op het bordje zelf staat naast de QR-code ook een foto van de herberg uit het archief van Historische Vereniging Maassluis.

Ervaar Maassluis heeft samen met Historische Vereniging Maassluis het initiatief genomen voor het aanbrengen van QR-bordjes in Maassluis. Op dit moment zijn op elf plaatsen in Maassluis van deze informatiebordjes geplaatst, op historische plekken en bij bezienswaardigheden. Toeristen en inwoners die de QR-codes scannen komen terecht op een pagina van Ervaar Maassluis met, in het Nederlands en Engels, extra informatie over deze locatie. Vaak met foto’s erbij. Het is de bedoeling dat de komende tijd meer van deze QR-bordjes her en der in Maassluis te vinden zijn.

De burgemeester is enthousiast over dit initiatief. ,,Maassluis telt vele mooie en bijzondere plekken. Historische bezienswaardigheden maar ook locaties van nu die het bekijken meer dan waard zijn. De QR-bordjes zorgen dat iedereen heel eenvoudig meer te weten kan komen over deze plekken. Mogelijk kunnen we met deze QR-bordjes ook jongeren beter informeren over onze mooie stad." Burgemeester Haan hoopt dat veel mensen, jong en oud, de digitale informatiebordjes gaan gebruiken.Gerelateerd