Record aantal deelnemers Jong Talent Concours Maassluis

05-02-2019 Uit Redactie

Harpist Koen van Tilborg

MAASSLUIS - Meer dan 120 jonge getalenteerde muzikanten doen dit jaar mee aan de 60ste editie van Jong Talent Concours Maassluis, een record. De jongeren hebben zich toegelegd op klassieke muziek. Het concours telt twee categorieën; categorie A is voor muzikanten van 8 t/m 17 jaar. Categorie B is voor kamermuziekensembles van conservatoria. De winnaar van categorie A wint de hoofdprijs. De ensemblewinnaar ontvangt de ‘Govert van Wijnprijs’. De jury bestaat uit drie gerenommeerde musici: violiste Wiesje Miedema, celliste Monique Heidema en pianist David Kuyken.

De voorspeeldagen zijn op maandag 25, dinsdag 26 en woensdag 27 februari en vinden plaats in de Koningshof, Uiverlaan 20 in Maassluis. Iedere dag zijn er drie voorspeelsessies om 13.30, 15.30 en 18.30 uur. De toegang is vrij!

Op zaterdag 2 maart om 14.30 uur geven de prijswinnaars een concert in de Groote Kerk in Maassluis. Burgemeester Edo Haan reikt dan de prijzen uit. Alle deelnemers krijgen na het concert hun certificaat en juryverslagen. Ook hiervoor is de toegang gratis!

Na afloop kan er onder het genot van een drankje na gepraat worden.Gerelateerd