Repetities (Niet) alleen op de wereld in volle gang

17-03-2021 Uit Redactie

MAASSLUIS - De spelers van het project (Niet) alleen op de wereld repeteren iedere week Corona-proof: alles digitaal. Het project (Niet) alleen op de wereld krijgt steeds meer vorm. De repetities worden trouw gevolgd en de vorderingen zijn zichtbaar. Er zijn een aantal nieuwe spelers aangehaakt.

Met of zonder publiek

De voorstelling wordt zo geproduceerd dat er gespeeld kan worden met publiek, live in het theater of via de livestream. Regisseur en team hoopt op een voorstelling deels live en deels via een livestream. In deze tijd doen we bijna alles thuis en Theater Koningshof heeft daarop actie ondernomen. Door op één linkje te klikken, ben je bijna echt in het theater.

‘Ik wil gewoon met Oma en Opa kerst vieren. Samen eten, samen knuffelen, samen zijn, gewoon samen!’ – Christiaan Schreuder.

In de voorstelling is te merken dat alle spelers zo verschillend zijn, maar de verhalen toch overeenkomsten hebben. Deze coronatijd heeft op een aparte wijze mensen toch verbonden. De leeftijden van de spelers variëren van 15 tot 82 jaar. Dit project brengt mensen bij elkaar die in het normale leven elkaar waarschijnlijk niet hadden leren kennen.

Diverse achtergronden en culturen laten zien wat we allen overeen hebben in deze tijd. Er is een speelster die online vioolles heeft, een speelster die online harp les heeft. Er zal

A-capella gezongen worden door twee spelers, online ingestudeerd. Dat maakt het project ook bijzonder. In deze tijd een voorstelling maken met alle beperkingen is een uitdaging op zich. Speciaal zijn ook de raps die gemaakt zijn op basis van ervaringen van spelers in deze tijd.

Omdat niemand de toekomst kan voorspellen, wordt er op flexibele en creatieve manieren naar alternatieven gekeken. Hoe dan ook, is er een première van (Niet) alleen op de wereld op 1 mei 2021. Op welke wijze dit zal gebeuren, is nog even een verrassing.

(Niet) alleen op de wereld - Theater Koningshof
o.l.v. Donna Risa

Data en tijden:
1 mei 15:00 - 16:00 uur, 20:00 - 21:00 uur
2 mei 15:00 - 16:00 uur, 20:00 - 21:00 uur
7 mei 20:00 - 21:00 uur
9 mei 15:00 - 16:00 uur, 20:00 - 21:00 uur

Meld je aan om op de hoogte gehouden te worden: www.theaterkoningshof.nlGerelateerd