Russische pianiste Julia Achkinazy in Immanuëlkerk

22-05-2018 Uit Redactie

MAASSLUIS – Russische pianiste Julia Achkinazy verzorgt vrijdag 25 mei een concert in de Immanuëlkerk in Maassluis. De pianiste geeft in september 2018 opnieuw een concert in het Concertgebouw in Amsterdam met een volledig nieuwe programma. Een groot deel van dat concert brengt zij ten gehore in de Immanuëlkerk.

Julia Achkinazy werd geboren op 12 juni 1979 in St.Petersburg (Rusland). Gestimuleerd door haar moeder, begon zij op vierjarige leeftijd met piano spelen. Vanaf haar vijfde levensjaar volgde ze de lessen in de muziekschool in haar geboorteplaats en begonnen haar eerste openbare optredens. Julia was als elfjarige winnaar van de “eerste Tchaikovsky Leningrad Competition voor jonge pianisten”. Hierna volgden vele concertuitnodigingen in het buitenland: Finland, Engeland, Duitsland en Oostenrijk.

Zij verzorgde in Nederland recitals in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Zeist, Den Haag en Den Bosch. Ze trad toe tot het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam voor een Masters degree studie in de klas van Professor Naum Grubert waar zij in 2010 haar diploma behaalde. Onlangs nam Julia een DVD op: ‘My Music, My Dream’.

Het pianospel van Julia Achkinazy kenmerkt zich door een visionaire interpretatie, gepaard gaande met Russische virtuositeit en een opmerkelijk elegante en fijnzinnige toonvorming. Het programma omvat onder andere werken van Liszt, Chopin, R. Schumann,  Rachmaninoff, J.S. Bach, Skrjabin, Fr. Schubert en L. van Beethoven.

Het concert begint op vrijdag 25 mei 2018 om 20.00 uur. Het entreegeld is €10,- (inclusief koffie of thee in de pauze). Locatie: Immanuëlkerk aan de Lange Boonestraat 5 in Maassluis. Kijk voor meer informatie op: http://www.pknmaassluis.nl/immanuelkerk/orgelcommissie/actueel.

 Gerelateerd