Senioren Computerclub en bibliotheek werken samen

02-07-2019 Uit Redactie

Inge Krijgsman namens de SCK (links) en Marian Klaren namens de Bibliotheek Maassluis (rechts) tekenen de samenwerkingsovereenkomst.

MAASSLUIS - De Senioren Computerclub Koningshof (SCK) en de Bibliotheek Maassluis hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het doel van deze overeenkomst is om inwoners van Maassluis de mogelijkheid te geven zich digitaal vaardig te maken waardoor zij beter mee kunnen komen in de steeds verdere digitalisering van deze maatschappij.

Met de samenwerking wordt het mogelijk om goed voorbereid en met veel plezier met de computer aan de slag te gaan. In de Bibliotheek Maassluis leert men de basis van ‘Muis tot Digi-D’ en bij de SCK worden workshops gegeven die de leden in staat stellen zich nog verder op computergebied te bekwamen. De Bibliotheek en de SCK bieden een totaalpakket aan waarin achtereenvolgens ‘Kennismaken met de computer’, ‘Klik & Tik’ en de ‘Basisworkshop Windows 10’ aan bod komen. Voor de deelnemers zijn hieraan geen kosten verbonden.

Introductiemiddag

Op vrijdag 23 augustus houdt de SCK een introductiemiddag in Theater Koningshof. Tijdens deze bijeenkomst presenteert het SCK het workshopprogramma voor het nieuwe seizoen. Het totaalpakket van de SCK en de Bibliotheek wordt dan uitgebreid toegelicht. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Aanmelden

Is uw interesse gewekt? U kunt zich alvast aanmelden voor de gratis computercursus. De eerste les is op dinsdagochtend 3 september 2019 om 9:00 uur in de Bibliotheek, telefoonnummer 085-0436741 (let op: dit is het nieuwe nummer van de Bibliotheek De Plataan, kies optie 1 voor Maassluis).

 Gerelateerd