Sleepvaartmuseum schrijft LEGO-wedstrijd uit

18-02-2018 Uit Redactie

MAASSLUIS - Het Nationaal Sleepvaartmuseum in Maassluis schrijft een LEGO-wedstrijd uit. Het museum is op zoek naar diegene die het mooiste zelfontworpen model van een sleepboot, duwboot, bevoorradingsschip of bergingsvaartuig kan maken van de plastic blokjes. Het museum richt ook een tentoonstelling in.

Voor de zelfgemaakte bootjes geldt een richtlijn van 50 cm lang bij 20 cm breed. Gelijkenissen met bestaande schepen zijn toegestaan, maar orginaliteit wordt beloond. De winnende modellen krijgen een ereplaats op de tentoonstelling en de beste inzendingen worden ook beloond met diverse prijzen. Den tentoonstelling loopt van 2 juni tot en met 23 september 2018.

Aanmelden
Meedoen met de wedstrijd? Maak dan een schip van Lego en stuur een foto van je creatie voor 10 mei naar expositie@nationaalsleepvaartmuseum.nl. De wedstrijd kent drie leeftijdscategorieën: 0 t/m 11 jaar, 12 t/m 17 jaar en 18 jaar en ouder. Tijdens de wisseltentoonstelling kunnen jonge legobouwers ook zelf aan de slag om een schip te bouwen als ze inspiratie hebben opgedaan door de tentoongestelde legoschepen.

Nationaal Sleepvaartmuseum
Het Nationaal Sleepvaartmuseum is te vinden aan de Hoogstraat 1-3. Bezoek voor openingstijden www.nationaalsleepvaartmuseum.nl.

Gerelateerd