Stadsgehoorzaal knalt het nieuwe seizoen in met Big Bang!

08-05-2019 Uit Advertorial

VLAARDINGEN - Met een spectaculaire lichtshow en onder luid applaus van ruim 400 bezoekers is dinsdagavond 7 mei in de Stadsgehoorzaal het gloednieuwe theaterprogramma 2019/2020 gelanceerd en de kaartverkoop gestart. Douwe Bob en André Kuipers (beide exclusief in Vlaardingen), Claudia de Breij, Danny Vera, Gerard Cox, Nienke Plas, Stefano Keizers en Johan Derksen zijn slechts een greep uit de meer dan 130 grote, nieuwe, spannende, talentvolle en lokale namen die het programma rijk is. 

Tijdens het knallende theaterfestival de Big Bang werden bezoekers in tien (veelal bijzondere, uitgedoste en backstage) ruimtes van het theater verrast met zo’n 20 voorproefjes en programma gerelateerde acts. Van een heuse strandbios (met écht zand in de loadingdock) met Verliefd op Ibiza, interviews met South African Road Trip en De Verleiders Female en een miniversie van Talk of the Town tot optredens van Marjolein Meijers, Marlijn Weerdenburg, Jan Rot, Grof Geschud en Gerard Alderliefste. Als klap op de vuurpijl kwam de nieuwe brochure (met maar liefst 40 evenementen meer dan seizoen 2018/2019) na een meeslepende lichtshow in de Grote zaal letterlijk (op plateaus hangend in de trekkenwand) uit de lucht zakken en startte de kaartverkoop in de speciaal ingerichte ticketkassa’s. 

In de categorie grote namen is de Stadsgehoorzaal maar wat trots dat zij in seizoen 2019/2020 o.a. Ellen ten Damme, Bert Visscher, OG3NE, Tineke Schouten, Hendrik Groen, Dennis van Aarssen (winnaar The Voice), Dominic Seldis, Kaj Gorgels, Peter Pannekoek, en Pieter Derks mogen verwelkomen. De familievoorstellingen zijn met Brandweerman Sam, Peppa Pig, Ernst, Bobbie en De Rest, Het Zandkasteel, Buurman en Buurman, Sesamstraat, Doornroosje, Brugklas, Dolfje & Foeksia, Lejo, De Gruffalo, De Waanzinnige Boomhut e.v.a. goed vertegenwoordigd.

Ook de liefhebbers van muziek (Leonard Cohen Tribute, De Ultieme Hazes Show, The Stones vs The Beatles, Seven Drunken Nights, Van Dik Hout, Tribute to Elton John, JB Meijers, Sven Ratzke), toneel (Intouchables, Cocktails, Mijn Man Begrijpt Me Niet, Enkele Reis, De Vloer Op, Jon Van Eerd, Dan neem je toch gewoon een Hond), show (Cabaret D'amour, Het Groot Niet Te Vermijden, Pepijn Gunneweg, List, Shaffy & Piaf, 155 (eenvijfvijf)) en nieuw talent (Glodi Lugungu, Daniëlle Schel, De Fransse Eijkel, Yvonne van den Eerenbeemt, Kiki Schippers, finalisten Groninger Studenten Cabaret Festival, Kasper van der Laan, Martijn Kardol, Daan Boom) kunnen natuurlijk hun hart ophalen. 

Veel ruimte is er uiteraard weer voor unieke, lokale evenementen en verenigingen zoals het wereldse Moestuin Festival, het zangspektakel Vlaardingen Vol-Uit!, het familiefestival het Stadsterras, de talkshow Talk of the Town, de serie Klassiek op Zondag, Jazz in Town op zondagmiddagen, het Groot Vlaardings Dictee, de Wannebiezz, toneelvereniging Het Masker, het Vlaardings Musical gezelschap, Stichting On Steetsj, Shantykoor Vlaardingen, Paulus Koor,Toneelgroep ONI en Rita Young. Want, zo benadrukt directeur Renske Verbeek: ,,We willen dat de Stadsgehoorzaal echt als ‘van ú’ aanvoelt. Dat bezoekers zich thuis voelen, met ons meedenken en weten dat ze bij ons kunnen aankloppen om het theater voor hun eigen dromen en doelen te gebruiken. We springen een gat in de lucht als mensen hun ideeën kenbaar maken! Samen met iedereen willen we bouwen aan een theater waar het iedere dag spettert van inspiratie voor iedereen. Want voor ons is één ding zeker… de Stadsgehoorzaal is van ons allemaal!'' 

Brochure, kaartverkoop en openingstijden

De nieuwe theaterbrochure wordt vanaf 8 mei persoonlijk bij iedere Vlaardinger bezorgd, m.u.v. nee/nee stickers. Heeft u een nee/nee stickers, maar wilt u de brochure wel ontvangen? Vanaf 8 mei is er via de website een speciale sticker te downloaden en te printen die tijdelijk over de eigen sticker kan worden geplakt, zodat u de brochure wel krijgt! Kaarten voor het nieuwe seizoen zijn vanaf nu te bestellen via stadsgehoorzaal.nl/programma en via de theaterkassa aan de Schiedamseweg 51. De theaterkassa is geopend van maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 17:30 uur, op zaterdag van 14:00 uur tot 16:00 uur en tijdens evenementen.

Gerelateerd