Stadsgesprek: Niemand is hetzelfde, iedereen is gelijk

26-09-2017 Uit Redactie

MAASSLUIS - Maassluis is een stad waar ruimte is voor de eigenheid van een ieder. Maar je leeft niet alleen. Rekening houden met elkaar, bijdragen aan en meedoen met de samenleving maken het wonen in Maassluis prettig. Het denken in wij en zij en scherpe scheidslijnen tussen wat van ons is en wat van hen is draagt niet bij aan een stad waar het prettig wonen is.

Stadsgesprek
Hoe zorgen we ervoor dat we elkaar niet uitsluiten en dat samenleven meer is dan een mooie gedachte? Hierover houdt de gemeente Maassluis op donderdag 28 september een Stadsgesprek, in buurtcentrum De Hooftzaak aan de P.C Hooftlaan 11a. De deuren gaan om 18.30 uur open voor de inloop met soep en brood, om 19.30 uur begint de bijeenkomst. De kernvraag bij dit gesprek is: hoe zorgen we ervoor dat we elkaar niet uitsluiten en dat samenleven meer is dan een mooie gedachte?

Initiatieven
Maar we laten het niet bij praten alleen. We zijn op zoek naar leuke, waardevolle en originele initiatieven die mensen met elkaar verbinden, verschillen overbruggen en uitsluiting tegengaan. En die als voorbeeld kunnen dienen voor andere deelnemers. Burgemeester Haan en wethouder Keijzer zijn bij het gesprek aanwezig.

Gerelateerd
Reacties