Taxatiedag in Museum Maassluis

13-09-2021 Uit Redactie

MAASSLUIS - De Vrienden van Museum Maassluis organiseren een taxatiedag voor kunstvoorwerpen. Die wordt gehouden op donderdag 7 oktober in het museum.

Mr. Arne Bonsaksen, zelfstandig registertaxateur is die dag aanwezig om een deskundig oordeel te geven over antieke voorwerpen, schilderijen en sieraden. "In zijn beoordelingen is de heer Bonsaksen altijd mild", aldus de organisatoren. "Afkraken is er niet bij, maar als hij bijvoorbeeld een schilderij bestempelt als 'charmant', dan kunt u erop rekenen dat de waarde gering is."

Hij kan voor bezoekers van de taxatiedag, als zij dat wensen, ook bemiddelen naar een veiling of hen in contact brengen met aan een veiling verbonden expert.

De taxatiedag wordt georganiseerd door de Vereniging Vrienden van Museum Maassluis. Leden van deze vereniging betalen voor de taxatie niets, anderen zijn vijf euro kwijt voor hun taxatie, 'tenzij zij zich op de taxatiedag aanmelden als vriend (kosten € 12,50 per jaar)'.    
                                                                                                                                                                                                                              Aanmelden voor de taxatiedag (gehouden van half elf tot half vier) is mogelijk vanaf aanstaande vrijdag bij de balie van het museum, T: 010-5913813 (bereikbaar van dinsdag t/m zondag tussen twee en vijf.