Tentoonstelling KCA: Beweging/Verandering

25-07-2018 Uit Redactie

MAASSLUIS – In Museum Maassluis opent zaterdag 28 juli een tentoonstelling van de cursisten van de Kunst en Cultuur Academie (KCA). Het thema van deze expositie is Beweging/Verandering.

De cursisten van de Kunst en Cultuur Academie (KCA) hebben zich dit cursusjaar op een nieuw thema gestort binnen hun eigen kunstdiscipline. In eerste instantie was er gekozen voor een thema rondom de treinverbinding die gaat veranderen naar een metroverbinding in Maassluis, maar gezien het feit dat deze verandering voorlopig nog niet af zal zijn, is het thema verbreed naar het thema Beweging/Verandering.

Dit onderwerp kent vele vormen in zijn uitvoering. Bijvoorbeeld een reis door de tijd, die verandering door de eeuwen heen vertelt. Of anders een verandering rondom de mens, waarbij de mens centraal blijft staan. Ook ziet u sportbeoefening, waarbij beweging wordt aangegeven door mens en dier.

Vele cursisten laten de bezoeker raden wat de bedoeling van de kunstenaar kan zijn geweest. Niets is daarin als fout te kenmerken, het gaat tenslotte om de fantasie bij het zien van de beelden. Zowel in steen, hout, keramiek als in de aquarellen en de acrylschilderijen hebben deze amateurkunstenaars hun visie op bewegen en veranderen gegeven. Deze kunstwerken worden geëxposeerd in Museum Maassluis.

De tentoonstelling Kunst en Cultuur Academie: Beweging/Verandering is te zien van 28 juli tot en met 27 oktober 2018 in Museum Maassluis aan de Zuiddijk 16. Het museum is geopend op dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur.Gerelateerd