Theater op de Radio

03-04-2020 Uit Advertorial

VLAARDINGEN - Dat er tot en met 1 juni geen voorstellingen kunnen en mogen plaatsvinden, weerhoudt de Stadsgehoorzaal er natuurlijk niet van te zoeken naar manieren waarop je wél volop theater kunt ervaren. Onder de noemer ‘De Stadsgaatdoorzaal’ organiseert het theaterteam de komende weken verschillende nieuwe vormen van theatraal vermaak. Vorige week was er al een letterlijk lichtpuntje in de stad met ‘Light The Sky’, vanaf dinsdag 7 april kun je, dankzij de samenwerking met Omroep Vlaardingen, luisteren naar ‘Theater op de Radio’. De titel zegt het al: lekker vanuit je luie stoel genieten van oude theatervoorstellingen op de radio!

Iedere dinsdag, woensdag en donderdag om 12.00 uur presenteert Omroep Vlaardingen een theaterregistratie uit de oude doos waarvan de artiest destijds, hoé leuk en toepasselijk, op exact diezelfde datum in Vlaardingen te zien was. In deze roerige weken, waar op stap gaan en leuke uitjes ondernemen er helaas even niet in zit, komen de theatervoorstellingen gewoon naar je toe! Of je nu liefhebber bent van cabaret, muziek, jeugdtheater, toneel of kleinkunst; de komende weken komt het allemaal voorbij! 

Dinsdag 7 april: Youp van ’t Hek met Schreeuwstorm (cabaret)
De allereerste editie wordt afgetrapt door niemand minder dan Youp van ’t Hek met zijn voorstelling Schreeuwstorm. Op 12 en 13 september 2007 speelde Van ’t Hek Schreeuwstorm als (her)openingsvoorstelling na de verbouwing van twee jaar. En nu dus als openingsvoorstelling van ‘Theater op de Radio’! 

Woensdag 8 april: Rob de Nijs met Springlevend (muziek)
Meerdere malen heeft de Stadsgehoorzaal hem mogen verwelkomen, waaronder op vrijdag 8 april 2011: zanger Rob de Nijs. Zijn rijke oeuvre, grootse muzikaliteit, nimmer aflatende drive om vernieuwend te blijven en zijn muzikale veelzijdigheid maakt hem een grote inspiratiebron voor menig Nederlandse artiest. Een middagje lekker genieten van deze rasartiest! 

Donderdag 9 april: Dolfje Weerwolfje (jeugdtheater)
Deze avontuurlijke familievoorstelling vol leuke liedjes, mystieke wezens, tovertrucs en betoverende liefdesdrankjes stond op zaterdag 9 april 2016 in Vlaardingen op de planken. De kids zullen zich deze middag niet vervelen met deze spannende musical, gebaseerd op de gelijknamige populaire reeks van kinderboekenschrijver Paul van Loon. 

Het programma wordt iedere week bekend gemaakt via de website en social media van de Stadsgehoorzaal. Omroep Vlaardingen is te ontvangen via etherfrequentie 107.8 FM, de mobiele app en live in de studio mee te bekijken.

Gerelateerd