Tweede expositie in etalage Veerstraat 29

06-10-2017 Uit Redactie

Tenellia gymnota - gorgelpijpknotsslak (fotograaf: Mick Otten)

MAASSLUIS - Na Maassluise kunstenaar Hanneke Wessels is Mick Otten de volgende kunstenaar die exposeert in de lege etalage aan de Veerstraat 29.

De expositie van de Maassluise kunstenaar Mick Otten heet 'In Vitro - In Natura'. Mick Otten komt al zoeken aan de zeekant en als duiker in zee allerlei organismen tegen. Het zijn vaak vreemde en prachtige dieren van meters groot tot nog geen milimeter klein.

Otten is in wetenschappelijke zin geinteresseerd in die dieren en hij maakt er als fotograaf kunstwerken van. Vaak door hij dat door 'In vitro' fotografie, door die dieren los te halen van hun natuurlijke omgeving.

Het opent, ook voor Otten, een nieuwe wereld: hij fotografeert de dieren in zoveel detail dat er allerlei vormen en kleuren zichtbaar worden, die je met het blote oog niet kunt zien. Het blijft hem steeds weer verwonderen waarom die zeedieren zo prachtig en verschillend van vorm en kleur zijn. Dat wil hij met zijn werk overdragen.

Lege etalage
Op initiatief van de Maassluise gemeenteraad en in overleg met de middenstand voorzien Maassluise kunstenaars leegstaande etalages in de binnenstad van een kunstzinnige uitstraling. In overleg met de eigenaar van de leegstaande winkel plaatst een kunstenaar een kunstwerk in de etalage. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten: het pand krijgt een mooie uitstraling en het werk van de kunstenaar wordt onder de aandacht gebracht.

Gerelateerd