Van basketbal tot olifanten en van Stadsstrand tot Hoekse Lijn

16-10-2019 Uit Advertorial

VLAARDINGEN - Het is inmiddels een vast programmaonderdeel van de Stadsgehoorzaal en vrijdag 18 oktober staat de eerste editie van dit nieuwe seizoen op de planning: de Vlaardingse talkshow Talk of the Town! Presentator Tjerk van der Ende behandelt weer verschillende onderwerpen op het gebied van politiek, cultuur, sport en actualiteit.

Zo zijn allereerst de basketballers van de Vlaardingen Captains te gast. Deze basketbalvereniging doet méér dan alleen sporten: ze hebben ook een belangrijke sociale functie. Ze dribbelen de wijk door met bezems en ballen en zijn niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken.

Daarnaast blikt de redactie van Talk of the Town samen met organistoren Guido de Jong en Rory Dickhof terug op de allereerste zomer van het Stadsstrand. Was het succesvol genoeg om volgend jaar terug te keren in het havengebied? En ook aandacht voor een mooi initiatief om kinderen weer plezier te geven in het lezen en de taalvaardigheid te vergroten: de Boekfiets.

Verder volop livemuziek deze vrijdagavond. De Bahama’s zijn blij, want ze kunnen eindelijk naar het strand. En de Vlaardingse band CC Grand trapt de inschrijfperiode voor Muziek bij de Buren af in de talkshow met een optreden.

De interviews, gesprekken en optredens tijdens de talkshow worden afgewisseld met verschillende opnames. Zo wordt de vergelijking tussen met én zonder Hoekse Lijn in beeld gebracht. Ook wordt een uitgebreid gesprek met Antoinette van de Water getoond. Zij probeert met haar stichting Bring The Elephant Home al jarenlang de verhoudingen tussen mens en olifant in Thailand en Zuid-Afrika te optimaliseren.

Tot slot neemt GroenLinks-fractievoorzitter Lianne van Kalken plaats op de beruchte kruk, voert een deskundig jurypanel weer een nieuwe test uit en is er een column van Britt Planken.

Talk of the Town
Vrijdag 18 oktober – 20.30 uur (deuren theater open 19.30 uur)
Toegangsprijs: € 4,00, tickets!

Gerelateerd