Categorieën

Service

Varend Corso twaalfde op evenementenlijst

Varend Corso twaalfde op evenementenlijst
Uit

Varend Corso twaalfde op evenementenlijst

  • Redactie
  • 16-02-2015
  • Uit
Varend Corso twaalfde op evenementenlijst

Foto Varend Corso - Inzending dorpskern Kwintsheul in 2014

WESTLAND/MAASSLUIS - Het Varend Corso Westland heeft met haar editie 2014 de twaalfde plaats behaald in de Top 50 Ranglijst van vrij toegankelijke evenementen in Nederland. Hiermee is het evenement een aantal plaatsen gezakt. In 2013 behaalde het driedaagse evenement, op de eerste dag wordt altijd Maassluis aangedaan, de zevende plaats. In 2011 was dat de dertiende plek. Aan de top van de ranglijst staan al jarenlang de Nijmeegse Vierdaagse en de Marathon Rotterdam.

De evenementenlijst wordt samengesteld door Respons. Dit bureau weegt daarvoor de bezoekersaantallen, het afgelopen corso maar liefst een half miljoen. Verder wordt ook de impact van een evenement op sociale media gemeten. Likes op Facebook en hashtags op Twitter tellen daarbij ook mee.

Het Varend Corso Westland trekt dit jaar voor de 18e keer door de wateren van het Westland en omstreken. De ruim half miljoen bezoekers die het corso jaarlijks bezoeken, kunnen zich op 31 juli en 1 en 2 augustus laten verrassen door de bonte stoet van versierde schuiten, sloepen en zeilende Westlanders. Op de eerste dag vaart de vloot in de avond Maassluis binnen.