Veel belangstelling voor opening expositie ‘Verhalende Gezichten’

16-11-2021 Uit Redactie

Foto: Conny Stevens

MAASSLUIS - De expositie ‘Verhalende Gezichten’ is zaterdag 13 november geopend in Museum Maassluis. Hoewel de officiële opening niet door kon gaan, kwam een groot aantal bezoekers op de tentoonstelling af.

Twintig karakteristieke koppen kijken indringend de expositieruimte van het museum in. De foto’s komen uit het boek ‘Verhalende Gezichten’, samengesteld door fotograaf Mischa Koorneef en schrijver Jan Buijsse. De expositie opende zaterdag 13 november voor het publiek.

Door de aangescherpte coronamaatregelen kon de officiële, feestelijke opening niet doorgaan. Desondanks kwam er een groot aantal bezoekers op de tentoonstelling af. Zo kwamen deelnemers aan het project hun ‘eigen kop’ op groot formaat bekijken en droeg stadsdichter Jaap van Oostrum een prachtig, speciaal voor deze gelegenheid geschreven, gedicht voor.

Verhalende Gezichten

Het boek ‘Verhalende Gezichten’, een initiatief van Koorneef, bestaat uit 36 indringende, rauwe en artistieke portretten van Sluizers en Maassluizers. Buijsse tekende de bijbehorende, openhartige verhalen op. Met het boek zullen de verhalen van deze Maassluizers, over de recente geschiedenis van Maassluis, nooit verloren gaan.

Bezoeken

De expositie is tot eind maart 2022 te bezoeken in Museum Maassluis aan de Zuiddijk 16-18 in Maassluis. Het museum is elke week van dinsdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur geopend. Het boek ‘Verhalende Gezichten’ is te koop bij Museum Maassluis, boekhandel Het Keizerrijk en The Readshop Maassluis.Gerelateerd